Tragedie într-un liceu din Severin! Un profesor s-a spânzurat chiar în sala de sport.

De astăzi, corpul profesoral al Colegiului Național Pedagogic Ștefan Odobleja este mai sărac. Profesorul de sport Dan Tudor a ales să încheie socotelile cu viața, punându-și capăt zilelor. Bărbatul s-a spânzurat chiar în sala de sport a unității de învățământ.

„Trecem printr-un moment extrem de neplăcut la nivelul unității noastre școlare. Îmi exprim sincerele regrete pentru această tragedie și transmit condoleanțe familiei. Despre profesorul Dan Tudor, nu pot să spun decât cuvinte frumoase. Într-adevăr era un coleg introvertit, dar extrem de devotat profesiei, un om care a relaționat corect cu colegii, un om care a adus rezultate unității de învățământ, la competițiile la care a participat cu elevii școlii. Vă mărturisesc că emoțiile mă copleșesc și îmi e greu să vorbesc despre el la trecut. Nu am identificat, la începutul acestui an școlar, suspiciuni cum că ar urma să se întâmple o astfel de tragedie. Nici față de profesorii de educație fizică nu și-a exprimat vreo nemulțumire. Știu că era apt din punct de vedere medical. La începutul acestui an școlar, a făcut analizele medicale și conform fișei, era apt.”, declară directorul Colegiului Național Pedagogic Ștefan Odobleja, Laura Butaru.

Soția profesorului este cea care, văzând că bărbatul nu ajunge acasă și nu răspunde la telefon, a mers la liceul unde acesta preda, să afle ce se întâmplă. Înainte a comite abominabila faptă, profesorul a încuiat ușa sălii de sport. Conform celor de la Ambulanță, bărbatul era luat în evidență după ce a mai încercat să își ia viața. Ajunsese, de mai multe ori, la urgențe, cu ingestii medicamentoase.

„Am fost solicitați să intervenim la o tentativă de suicid la Liceul Pedagogic din Severin. La locul solicitării, am găsit un bărbat de aproximativ 50 de ani, decedat de aproximativ 2 ore (prezenta leziuni incompatibile cu viața). Bărbatul era cunoscut pentru tentativele de suicid.”, declară purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți, Zenaida Jugravu.

Atât profesorii Colegiului Pedagogic, cât și elevii unității de învățământ regretă pierderea profesorului.

Adauga comentariu