Top locuri lăsate de izbeliște în Severin! Parcul de la maternitate, sufocat de gunoaie și bălării!

În topul locurilor care, aproape, au fost uitate de autorități, se află, cu siguranță parcul de la maternitate. Aici, bălăriile au sufocat întregul spațiu. Nici oamenii nu au ezitat să își lase amprenata. Marea de gunoie inundă parcul de la un capăt la altul. Proiectul de reabilitate al acestui parc s-a pierdut, în timp, undeva între lipsa de bani și promisiuni cu duiumul.

„Arată deplorabil. Nu vedeți cum este? Numai gunoi și mizerie!”, spune o severineancă.

„Dezinteres! Am ajuns în ultimul hal. Dacă dvs considerați că așa ar trebui să arate un parc în 2019, atunci eu nu mai am nimic de zis.”, spune un localnic revoltat.

„Seara, ne este frică să venim aici. Umblă tot soiul de boschetari.”, spune o femeie.

În timp, parcul a devenit pustiu. Noaptea, revine, însă, la viață. Este raiul celor care nu au casă. Aici își petrec mare parte din timp, mai ales în contextul în care, dacă vremea nu le permite statul în aer liber, oricând intră în clădirea fostei maternități. Deși au mai exista intenții declarate de reabilitate a parcului, până acum minunile nu au apărut. Autoritățile promit, însă, că vor apărea.

“Parcul de la maternitate e împărțit în două: o parte o are primăria Drobeta Turnu-Severin, cealaltă parte este a Consiliului Județean. În ceea ce privește partea noastră, am planificat ca anul viitor să ne apucăm să o modernizăm. Nu va fi un proiect ușor, nu va fi făcut într-un singur an. Se va întinde pe doi-trei ani, pentru că plecăm cu reabilitarea de la maternitate și vom ajunge la gară. Noi am încercat să atragem fonduri europene pentru reabilitarea acestui obiectiv. Din păcate, nu am avut axe de finanțare pentru parcurile existente. Au fost doar axe pentru înființarea de parcuri noi. Este important să ne întoarcem privirea și către acest parc, către această zonă de la maternitate pentru că arată nu tocmai plăcut, iar obligația noastră este să intervenim și să luăm măsuri. Vă spun sincer: nu au fost bani la primărie, nu sunt nici în continuare. Dar dacă lucrăm pe o perioadă mai îndelungată, doi-trei ani, vom reuși să ducem proiectul la bun sfârșit. Am avea nevoie, pentru acest obiectiv, de o sumă destul de mare: în jur de trei milioane de euro, din primele noastre estimări. Va urma un studiu de fezabilitate în această toamnă.”, declară edilul severinean Marius Screciu.

Parcul nu este singurul loc lăsat de izbeliște în zonă. Clădirea fosteai maternități, deși declarată monument istoric, se află într-o stare deplorabilă.

La doi pași de maternitate, chiar lângă parc, se află drumul care duce spre cetatea medievală a orașului. Într-o stare mai bună, ce-i drept, decât parcul drumul necesită reparații. Administrația locală promite că tronsonul va fi modernizat în toamna acestui an.

 

 

 

Adauga comentariu