Secțiile de Psihiatrie din Drobeta Turnu-Severin au primit mobilier. Totul s-a realizat în cadrul unei acțiuni umanitare.

Ceea ce nu poate să facă statul român, fac voluntarii unui ONG. “Masa Rotundă 2 Drobeta”, alătiri de alte asociații, ce organizează acțiuni caritabile, au donat mobilier mai multor secții ale Spitalului Județean, printre care și secțiilro de psihiatrie.

"Pentru Masa Rotundă Drobeta 2, este o continuare a acțiunilor pe care le avem de ani de zile în Mehedinți. Este o acțiune de voluntariat pe care o facem prin resurse proprii. Suntem sprijiniți, în cea mai mare parte, de Masa Rotundă Germania, care sunt partenerii noștri de ani de zile. Anul acesta, ne bucurăm că am reușit să schimbăm, cumva, condițiile din secțiile de psihiatrie. Transportul constă în mobilier de spital: paturi, saltele, noptiere, cărucioare pentru persoanele cu dizabilități.", declară Camillo Popescu, reprezentant al ONG-ului “Masa Rotundă 2 Drobeta”.

"Am adus aici echipamente pentru Secția de Pshiatrie. Este vorba despre lucruri pe care ei nu le aveau. În urmă cu câteva luni, Camillo Popescu mi-a trimis câteva poze de la aceste secții și ne-a cerut sprijin, să le trimitem niște paturi. Pacienții de aici chiar averau nevoie de aceste echipamente.", declară, la rândul lui lui, Christian Roth, reprezentant al ONG-ului “Masa Rotundă Germania”.

Acțiunii s-au alăturat și alte asociții de caritate, dar și voluntari, adică oameni cu suflet mare care vor să ajute comunitatea din care fac parte.

"Vor ajunge ajutoare și la secția de Recuperare din Drobeta Turnu Severin și la Spitalul Județean: paturi, saltele, noptiere, cărucioare pentru persoanele cu dizabilități. Toate aceste ajutoare sunt aduse de Masa Rotundă din Germania, care colaboreazaă cu Masa Rotundă din Drobeta Turnu-Secverin și Asociația Ladies Circle Drobeta Turnu-Severin, pe care o reprezint. În spitalele noastre, condițiile nu sunt, întotdeauna, așa cum ne-am dori. Tocmai de acceea aducem un mic aport pentru îmbunătățirea acestor condiții.", spune Ionela Popescu.

"Am venit să dau o mână de ajutor unei acțiuni civice, benefice pentru orașul nostru, organizată de Prietenii Ajută și Masa Rotundă 2 Drobeta. Sunt acțiuni de sprijin, venite din Germania, pentru spitalele din Turnu-Severin. Eu cred că ar trebuie să dăm un exemplu, cu toti trebuie să contribuim pentru  a avea mediu cât mai bun, în comunitatea în care trăim.", spune Cristinel Popescu, voluntar în cadrul acestui proiect.

În total, au fost aduse 50 de paturi, care au fost distribuite atât la secția se Psihiatrie de lângă penitenciar, cât și la cea de la Gura Văii.

"Întotdeauna este nevoie de o îmbunătățire a condițiilor din spitale, iar prin intermediul Organizației Non-Guvernamentale Masa Rotundă, am reușit să obținem un sprijin pentru schimbarea mobilierului. Ne bucură foarte mult că au răspuns chemării noastre. Aveam mobilier vechi, în special paturile și noptierele. La acest capitol eram deficitari. Am reușit să mai schimbăm, în ultimii ani, câte ceva din mobilier, însă nu în totalitate. Mobilierul era cam de 20 de ani. S-a mai schimbat câte ceva, dar nu suficient.", declară medicul Alina Balaci, șeful seției de psihiatrie.

 

 

Adauga comentariu