Niciun post de poliție, din mediu rural al județului nu este racordat la sistemul de canalizare. Toaletele sunt în curtea interioară!

Condiții de Ev Mediu! Deși pare greu de crezut pentru anul 2019, cam de asta oferă celebrul sistem al MAI polițiștilor mehedințeni. Conform unui răspuns oficial al IPJ Mehedinți, înaintat SPR Diamantul, în urma unei solicitări, niciunul din imobilele, în care funcționează posturile de poliție rurală, nu este racordat la sistemul de canalizare și de apă caldă. Curățenia se efectuează de către care își defășoară activitatea la locul de muncă, adică de înșiși polițiștii mehedințeni. Mia mult decât atât, conform răspunsului oficial venit din partea IPJ Mehedinți, “posturile de poliție din mediul rural au toaletă în curtea interioară, deoarece compartimentarea clădirilor nu dispune de spații pentru amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirii”.

La răspunsul oficial al IPJ Mehedinți, Spr Diamantul notează:

“Cele 61 de posturi de politie se încălzesc cu lemne, nu au contract pentru igienizarea bilunara a autospecialelor de politie din lipsa fondurilor , acestea spălându-se de la ploaie... Nici un post de politie nu are toaleta interioară, iar birotica se distrubuie de cate ori este nevoie, doar la cererea lucrătorilor. Nu ceri, nu primesti... IPJ Mehedinți e singurul IPJ care a încheiat contract de colectarea selectiva a deșeurilor cu un agent economic (care a pus la dispozitie recipienții necesari) si cu o societate de profil dezinsecție, deratizare doar pentru popota unității si CRAP...ca doar popota si CRAP-ul exista!”, se arată pe pagina oficială a sindicatului.

Așadar, în loc să mergem înainte și să facem pași spre modernizare, ceva parcă ne ține pe loc. O fi lipsa fondurilor alocate de Minister? O fi dezinteresul guvernanților? Până una-altă, până când se vor descoperi cauzele, polițiștii tot în aceleași condiții mizere vor lucra. De la București până la Mehedinți e drum lung. Poate noul ministru de la Interne și-l amintește, că doar e mehedinețean! Poate soarele va apărea și la inspectoratul nostru!

Adauga comentariu