(EXCLUSIV) Polițist de frontieră mehedințean, post-important în Ministerul Afacerilor Interne!

Începând cu data de 15 august, comisarul-șef Mădălin Necșoiu, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin, îngroașă rândurile mehedințenilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, acesta fiind numit ofițer specialist în cadrul Direcției Secretariat General al ministerului, acolo unde va fi responsabil de relația cu publicul.

Necșoiu s-a remarcat ca fiind unul dintre cei mai buni polițiști de frontieră mehedințeni din ultima perioadă, numele lui putând fi asociat cu destructurarea unor grupări infracționale de contrabandiști sau traficanți de autoturisme furate de pe raza județului Mehedinți. De altfel în ultimii doi ani, sub conducerea sa, Sectorul Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin a înregistrat cele mai bune rezultate, fiind structura cea mai performantă din întreg Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. În 2017, cele mai multe cazuri de contrabandă cu țigări din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara (26 la număr) au fost descoperite la Sectorul Politiei de Frontiera Drobeta Turnu-Severin. La fel și în cazul traficului cu autovehicule furate. În 2018, de asemenea, sectorul comandat de Necșoiu a menținut linia în ITPF, înregistrând cele mai multe cazuri de combatere a infracționalității transfrontaliere din întreg inspectoratul. Vorbim despre despre 40 000 de pachete cu țigarete și 1500 litri de alcool, în ceea ce privește contrabanda cu produse accizabile.

Comisarul-șef Necșoiu și-a început cariera în 2005, ca ofițer încadrat la Sectorul Poliției de Frontieră Orșova. Din 2007 până în 2008, a ocupat postul de ofițer de cercetări penale în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Timiș, după care a fost, în perioada 2008-2009, consilier juridic la Școala de Perfecționare a Poliției de Frontieră Orșova.

Între anii 2009-2014, a ocupat postul de ajunct al Sectorului Poliției de Frontieră Orșova, iar pentru 6 luni (în 2011) a fost împuternicit pe funcția de șef al aceluiași sector.

Anul 2014 l-a găsit în postura de șef de sector la Porțile de Fier II, funcție pe care a ocupat-o până în 2016, atunci când a promovat concursul pentru postul de șef al Sectorului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu-Severin. Această ultimă funcție este cea pe care a îndeplinit-o până în prezent, la numirea la minister. Pentru o perioadă de 6 luni, în 2017, a fost împuternicit ca șef al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți.

Necșoiu este absolvent al Faculății de Drept și a celei de Științe Economice (specializarea Management), având două mastere: în științe penale și criminalistică și management. De asemenea, are un curs de expert în combaterea contrabandei cu substanțe nucleare, absolvit la International Enforcemment Law Academy din Budapesta.

La 37 de ani, cu o vastă experiență ca polițist de frontieră și cu multe rezultate notabile în activitate, comisarul-șef Mădălin Necșoiu aduce, prin numirea de la București, un plus de valoare instituției din care a făcut parte.

 

 

Adauga comentariu