După vot, Potopul! Cum s-a jefuit, sistematic, sistemul de urgenţă românesc

Până astăzi, 9 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienți vindecați și 1.605 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Cum în contextul votului pe "Legea pandemiei", în desfăşurare în Parlamentul României, ieri şi azi s-au depistat 555, respectiv 614 cazuri noi pozitive de infectare cu COVID-19, trebuia să existe şi o intervenţie publică prezidenţială. Aşa că Iohannis şi-a rupt din timp să vorbească vorbe naţiunii. Dar despre asta, vom discuta mai încolo. Acum să vorbim despre cum vinde frica şi cum se jefuieşte din raportări sistemul modical.

La ATI, în acest moment, sunt internați 240 de pacienți.

Acum mai bine de o săptămână erau internaţi 224.

Între timp, cum v-am mai zis, au fost confirmate cu COVID-19, în ultimele 2 zile: 555 + 614 cazuri = 1169 cazuri.

Care cazuri ar putea da situaţii de internare la ATI, care sistem de urgenţă, conform declaraţiilor publice, este pe cale de a colapsa. Păi să vedem dacă va colapsa şi, mai ales, de ce?

În luna martie, la începutul crizei (citez): "Medicii spun că se așteaptă la zeci de mii de cazuri în următoarele luni și se tem că sistemul medical românesc ar putea fi depășit de nevoile pacienților îmbolnăviți de COVID-19."

Am avut zeci de mii de cazuri de infectare, zeci de mii de cazuri de vindecare şi, deocamdată (şi sperăm să rămânem la acelaşi nivel), sub 2000 de decese. Asta în condiţiile în care nu existau deloc materiale de protecţie. Dar populaţia, care a stat disciplinată în autoizolare, s-a spălat pe mâini şi a purtat mască până nu l-a văzut pe LudovicOrban (ditamai ministrul) fumând cu neruşinare la el în birou, a salvat obrazul gros al politicienilor care şi-au bătut joc 30 de ani de sistemul medical, jefuindu-i bugetele. Iar Klaus Iohannis, împreună cu guvernul său (care, să nu uităm. în 2012 era parte a unei tentative de lovitură de stat, iar în martie pregăteau alta spunându-ne că COVID-10 este "o simplă răceală"), sunt parte a acestei ticăloşenii.

Revenind la actualele ameninţări cu "colapsul sistemului sanitar" şi la cele 240 de persoane internate la ATI cu COVID-19 la nivel naţional (că numai bolnavii atinşi de coronavirus mai au drept de ATI în ţara aceasta!), conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), în 2018, România ar avea 5111 paturi de astfel de paturi la 19 milioane de locuitori.

Numai că, normal, plătim preţul minciunii raportărilor la hectar. De fapt România are în acest moment doar 1361 de paturi dotate pentru terapie intensivă și anestezie, conform realităţii din teren. Restul sunt hoţii.

Conform declaraţiilor din martie 2020 ale lui Dorel Săndesc, Vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă:

“A rezultat că am avea 2653, poate că au scăpat ceva spitale mici care nu au intrat în sondajul ăsta, dar nouă ne-au ieșit 2653 dintre care 1292, asta o știu sigur, sunt cele care nu au ventilator, deci avem doar 1361 de paturi.”

Diferenţa de 3750 de paturi apare pentru că managerii de spital sunt tentați să raporteze că au mai multe paturi decât sunt în realitate. Căci, cu cât raportează că există mai multe paturi într-un spital, cu atât primesc mai mulți bani de la stat.

Aceasta este România reală!

Cea pe care o descoperă Klaus Iohannis acum, cu ipocrizie, doar e complicele acestei clase politice, face parte din ea, la peste patru luni de la declanşarea pandemiei. Acum zice şi el public ceea ce jurnaliştii demonstrează (iar procurorii se fac că plouă) de trei decenii: că sistemul sanitar românesc este la pământ. Că fără dedicaţia unor profesionişti din sistem, acesta s-ar fi prăbuşit cu spume la gură de multă vreme. Dar nu am aflat nimic de "Dumnezeii medicali" care l-au parazitat 30 de ani în complicitate cu politicienii (mulţi dintre aceştia şi medici), indiferent de culoarea lor politică.

„Criza Covid a scos la iveală o economie slăbită, cu o capacitate administrativă redusă. Criza COVID-19 a pus o presiune uriașă pe marile sisteme publice, care ani la rând au fost prost finanțate. Diletantismul și lipsa de guvernare anterioare a avut un rol în a nu putea răspunde eficient. Efortul autorităților de a gestiona criza a fost cu atât mai anevoios. În aceste condiții deosebite în managementul crizei a fost reușit prin implementarea unor măsuri dure. Acest lucru ar fi fost imposibil fără profesionalismul și dedicarea celor din prima linie. A fost evitată o criză sanitară de proporții. Au fost salvate vieți omenești”.

Barvo, elev Iohannis, stai jos! Din administraţia aceea cu capacitate redusă ai făcut şi tu parte ani de zile la Sibiu şi ai ştiut să profiţi de acest lucru când cu fals şi uz de fals ai dobândit un imobil şi foloase necuvenite de pe urma exploatării acesteia!

Şi, gata!

PS: Constat că Președintele Klaus Iohannis şi-a schimbat tonul discursului. Dacă zilele trecute amenința cu reinstaurarea stării de urgență, după violențele din Serbia, Iohannis a trecut la rugăminți. Se apropie şi alegerile, aşa că omul se adaptează cerinţelor politice. Cam la atâta se reduce "grija faţă de om" a politicienilor: până la vot. După vot, Potopul!

"Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia. Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii. Aceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viața mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranță aproape toate activitățile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă. Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!", a spus Iohannis.