Bătaia de joc a CFR! Zeci de călători lăsați în câmp, la Balota, după ce un tren a deraiat!

Două vagoane ale unui tren marfar au deraiat, în apropiere de gara Balota, iar un al treilea s-a răsturnat. Totul: după ce locomotiva a mers, circa 2 kilometri, cu vagoanele deraiate, fără ca cineva să observe. Acest incident a afectat, automat, circualția feroviară. Un tren de călători, care ar fi trebuit să oprească în gara Drobeta Turnu-Severin, a fost nevoit să oprească, la rândul lui, în gara Balota, acolo de acolo de unde călătorii ar fi trebuit să fie transbordați, în mod normal. Însă, cum aproape nimic nu mai e normal în România, oamenii au fost nevoiți să plece cu ia-mă, nene, căci transportul în comun, promis de CFR, nu a întârziat.

„Trenul trebuia să ajungă deja în Severin. Oricum, avea o întârziere de 40 de minute. Ne ziseră că trebuie să coborâm la Prunișor. Am auzit că au deraiat niște vagoane. Suntem bătrâni, bolnavi, bani nu avem. Eu nu am bani să iau ocazie de aici. Am cumpărat biletul dus-întors. Era normal să ne aștepte un microbuz aici, dacă a apărut problema aceasta. Acum stăm în soare.” spune o călătoare.

„Ne anunțară de la Craiova că vom coborî aici, la Balota. Ne ziseră că ne vor aștepta microbuze. De unde microbuze? Nu vedeți că nu ne așteaptă nimeni? A trebuit să apelăm la mașini, la cunoștințe. Era normal să vină aici microbuzul, mai ales că ne anunțaseră, încă din gara Craiova, că va veni.”, spune altă femeie, care a fost nevoie să se descurce pe cont propriu.

„Ne țin în drum, în soare. Voi face reclamație. Nu e normal așa ceva.”, spune un călător.

"Circulația feroviară este închisă la această oră, pe raza Regionalei CF Craiova, după ce un vagon din compunerea unui tren de marfă s-a răsturnat și 2 vagoane au deraiat, între stațiile CF Drobeta Turnu Severin Mărfuri - Valea Albă. Trenul care aparține operatorului național SNTFM CFR Marfă. Cauzele producerii deraierii vor fi stabilite de comisia de investigare", transmite CFR.

Marfarul se deplasa pe ruta Bihor- București, iar vagoanele erau încărcate cu apă minerală si sucuri. Incidentul s-a petrecut, la circa două săptămâni de la materialul prezentat de Ziarul de Mehedinți, în gara Balota, în care vă vorbeam despre lipsa investițiilor în infrastructura feroviară și despre riscurile lipsei acestor investiții.

 

Adauga comentariu