Angajații din pensiuni, un lux pe Clisură! Se apropie sezonul turistic, iar pensiunile nu au personal pentru a-i întâmpina pe oaspeți.

Proprietarii de pensiuni dau din colț în colț din cauza lipsei de personal, la începutul sezonului turistic.

“Ne trebuie 7-8 ospătari. Avem câțiva tineri, dar nu știm dacă vor rezista, dacă vor rămâne. Ne confruntăm cu aceeși problemă în fiecare an: tinerii vin, stau câteva zile și pleacă. Avem nevoie de recepționeră, ospătari, cameriste. Este multă muncă, sunt mulți turiști, iar tinerii se sperie de acest lucru. Le oferim și anumite facilități: salariu atractiv, cazare, masă, transport, cu toate astea nu rămân.” declară DOINA IANOȘI, administrator de pensiune

Proprietarii și administratorii pensiunilor spun că cei mai mulți tineri din zonă au plecat din țară. Astfel, se văd puși în situația în care trebuie să aducă personal din de la depărtare. Pentru cei care nu locuiesc în zonă, agajatorii creează anumite facilități: cazare, masă și transport. La astea, se adaugă și niște pachete salariale atractive.

“Încercăm să aducem personal din zonă, însă nu găsim. Cei mai mulți tineri au plecat în străinătate. Amm căuta și oameni cu experiență, însă despre asta nici nu se poate pune problema.” spune proprietara unei pensiuni

“Este o problemă complicată, aceasta a personalului, cu care ne confruntăm în ficecare an. Noi îi plătim și pe timpul iernii. Lucrăm doar 6 luni pe an, însă îi plătim tot anul și cu toate astea, pleacă.”  declară ALEXANDRU CUNICEL, proprietar de pensiune

Pe lângă faptul că se găsesc cu greu tineri care să vrea să lucreze în pensiuni, angatorii reclamă și lipsa unei calificări.

“În zonă nu găsim personal. Plus că sunt slab pregătiți. Îi pregătim noi, apoi pleacă. Pleacă la alte pensiuni. Pentru cei care fac navata, oferim transport, masă.”  spune FLORENTINA MUCHITSCH, proprietar de pensiune.

În cel mult două spătămâni, Clisura Dunării va fi un adevărat furnicar. Atunci va fi marea provocare pentru proprietarii de pensiuni. Cu personal insuficient, va trebui să facă față valului de turiști.

Adauga comentariu