(VIDEO) Vine iarna și avem nevoie de căldură în case. Primăria trebuie să plătească banii pentru împrumutul de anul trecut. Termenul scadent este 31 octombrie

Anul acesta, furnizarea agentului termic va începe în data de 1 noiembrie, bineînțeles: în cazul în care primăria va găsi și resursele financiare necesare pentru acest demers. Probele în instalații încep pe 7 octombrie și se derulează până pe 11 octombrie. De asemenea, până în acest moment, s-a ajuns la un grad de încasare de 91% al datoriilor populației. Detaliază directorul SPAET, Constantin Săceanu:

În acest moment, SPAET are, în stoc, cantitatea de 400 tone de păcură, care ar asigura căldura câteva zile în casele severinenilor. Anul trecut, s-a făcut un împrumut de 4 900 tone de păcură, împrumut pe care administrația locală va trebui să îl achite până în data de 31 octombrie. Rămâne de văzut cum va ieși din impas administrația locală și anul acesta, în ceea ce privește furnizarea agentului termic, căci bani la buget pentru un astfel de demers nu sunt, iar singura speranță rămâne, la fel, ca în ultimii ani, mila Guvernului. Anul acesta, gigacaloria va rămâne la același preț ca anul trecut.

Un alt aspect demn de luat în seamă este acela că, deși în ultimii ani au tot fost demersuri, vorbe, proiecte și promisiuni, problema termoficării orașului este departe de a fi rezolvată. Încă o iarnă grea ne așteaptă, iar autoritățile stau, din nou, la mâna Guvernului. De remarcat este și faptul că Schela și Gura Văii (deși cartiere componente al Severinului și plătitoare de taxe, la fel ca ceilalți locuitori) sunt vitregite de “privilegiul” de a avea căldură iarna. Fiecare se descurcă cum poate. Iar în acest peisaj sumbru, liderii administrației locale au timp de răfuieli banale în mediul online. Stimabililor, de ce nu vă luați la trântă atunci când vine vorba despre găsirea unei soluții în ceea ce privește termoficarea? Aaaa....da! Pierdusem din vedere! Dacă nu avem căldură, e vina primarului și hai să îi dăm cu parul în cap! Dacă avem, e reușita întregii administrații locale și hai să ne lăudăm cu asta! Cam acesta este principiul de bază în primăria Drobeta Turnu-Severin.

 

Adauga comentariu