(VIDEO) Top cele mai periculoase drumuri din Mehedinți! Tronsoane însângerate! Bilanțul negru al polițiștilor de la rutieră!

96 de accidente grave, din care au rezultat 17 persoane decedate și 95 de persoane grav rănite: este bilanțul negru al accidentelor produse pe raza Mehedințiului de la începutul anului, până în prezent. Față de aceeași perioadă a anului precedent, în 2019, a crescut numărul victimelor grav rănite cu trei. Și numărul persoanelor ușor rănite, în accidente, e în creștere. Vorbim de o creștere de 12 persoane.  Comisarul-șef Titi Zorzoliu, de la Serviciul Rutier Mehedinți, detaliază:

Sectoarele pe care s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave, în Mehedinți, sunt drumurile naționale. Vorbim de un număr de 43 accidente grave, produse în 7 luni. Topul este deschis de DN 6, între tronsonul Butoiești-Tâmna-Drobeta Turnu-Severin-Orșova, care reprezintă sectorul cu riscul cel mai ridicat la accidente. Aici, au avut loc 18 evenimente rutiere, soldate cu decesul a trei persoane și rănirea gravă a altor 18.

Locul al doilea este ocupat de DN 56 A, cu un număr de 8 accidente grave, soldate cu decesul a 4 persoane.

Poziția a treia a clasamentului este ocupată de DN 67, acolo unde, în primele 7 luni ale anului, s-au produs 5 accidente de circulație grave.

În ceea ce privește municipiul Drobeta Turnu-Severin, cele mai multe accidente grave au avut loc pe principalele artere de circualție: bulevardul Tudor Vladimirescu, bulevardul I. C. Brătianu, bulevardul Nicolae Iorga și strada Mareșal Averescu.

Pricipalele cauze ale acestor accidente sunt, conform oamenilor legii, în primul rând, abaterile comise de pietoni. Vorbim despre 20 de accidente produse din această cauză. Pe locul al doilea, se află viteza neregulamentară sau neadaptată la condițiile de trafic (13 accidente). Poziția a treia este ocupată de abaterile comise de bicicliști (13 accidente), iar locul al patrulea este ocupat de neacordarea de prioritate vechiculelor (12 accidente).

Adauga comentariu