(VIDEO) Se demolează Biserica de Carton. În locul lăcașului de cult, va fi construit un spațiu modern, pentru copii.

Vechiul lăcaș de cult din zona Crihala a fost, astăzi, demolat. Biserica de carton, așa cum o știm cu toții, devenise un pericol pentru trecători. În locul, vechii construcții, va fi amenajat un parc, pe fonduri europene. Potrivit proiectului, în zonă se vor crea locuri de joacă, se vor construi alei pavate și spații verzi.

„Fosta biserică de carton nu mai avea niciun rol în zona credincioșilor. A fost un simbol multă vreme, a devenit un reper al zonei. Dar a venit vremea ei să o demolăm, pentru că se cosntruise o biserică nouă aici. Zona va fi modernizată pe fonduri europene în primăvara anului viitor. Zona va fi creată pentru copiii. Este vorba despre suma de 3 milioane lei noi, bani europeni, dar există posibilitatea să suplimentăm suma cu bani de la primărie.”, declară primarul severinean, Marius Screciu.

„Biserica a fost construită în 1991 cu caracter provizoriu. S-a slujit, până în 2016, în această biserică. Am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să construim biserica nouă, în 2016. Ne bucurăm să aflăm că vor fi aici un loc de joacă pentru copiii și un parc modern.”, spune preotul paroh al Bisericii „Sfântul Ilie”, George Ghinea.

Locuitorii spun că măsura este bine-venită în contextul în care biserica, oricum, nu mai era folosită și dădea un aspect urât întregii zone.

„Este o faptă bună, pentru că era o zonă urâtă. Era o clădire urâtă, veche. Era necesară demolarea. E bine că se va moderniza parcul.”, spune un severinean, care locuiește în zonă.

„E bine că se demolează biserica aceasta. Era un pericol pentru oameni. Am auzit că se face ceva pentru copii. E bine că se demolează ceva vechi și se face ceva nou.”, spune o localnică.

„Trebuia demolată. Așteptăm un obiectiv folositor. E bine că se va face ceva pentru copii. Era un teren care stătea ocupat degeaba. Va avea alt aspect orașul.”, spune un severinean.

Lucările pentru parcul, ce va fi construit în zona fostei Biserici de Carton, vor începe în primăvara anului viitor.

Adauga comentariu