(VIDEO) Parada modei, în prima zi de școală! Haine scumpe, genți și alte accesorii de lux: câteva licee din Mehedinți s-au luat la întrecere la acest capitol.

Prima zi de școală a însemnat, pentru mulți dintre elevi, pe lângă bucuria de a-și revedea colegii, și oportunitatea perfectă de a-și etala ținutele scumpe sau extravagente. Hainele trebuie, musai, asortate, în cazul fetelor la culoarea părului. Și anul acesta, cele mai pestrițe vestimentații le-am identificat la colegiile de top ale Mehedințiului, acolo unde mulți dintre tinerii noștri, trecuți de vârsta majoratului, și-au pus în valoare vestimentația și accesoriile, coborând din mașini de lux.

„M-am îmbrăcat destul de simplu, spun eu. Am luat o fustă și un tricou, pe care le-am crezut potrivite pentru prima zi de școală.”, spune o tânără de la Colegiul Național Traian.

„M-am pregătit pentru noul an școlar și cu haine noi. Am ales vestimentația special pentru deschiderea anului școlar. De obicei, nu mă îmbrac în fustă, dar acesta mi se pare un moment bun să port un astfel de accesoriu. Nu am cheltuit mulți bani pe ținută. Nu dau, de obicei, mulți bani pe haine, pentru că mă plictisesc repede de ele.”, spune altă elevă a unității de învățământ.

Și la Colegiul Național Gheorghe Țițeica, tinerii și-au pus în valoare vestimentațiile, însă aici a contat mai mutl bucuria revederii.

„Am ales ținuta de astăzi în funcție de starea de spirit. Am vrut să fie ceva mai vesel. Prețul vestimentației  a fost unul rezonabil.”, decalră o elevă a liceului.

„Astăzi, am vrut să fiu puțin mai dichisită, așa ca pentru prima zi de școală. Nu m-am aranjat să îmi impresionez colegii, ci să mă impresionez pe mine însămi.”, ne spune altă tânără de la Țițeica.

La Colegiul Pedagogic, se pare că moda se îmbină cu necesitatea: tinerele încearcă să fie și în trend, dar și în conformitate cu cerințele unității de învățământ.

„Am fost atentă la alegerea vestimentației pentru astăzi. Am fost învățață să port un tricou alb în prima zi de școală. Trebuie să fim și decenți și la modă, în același timp.”, ne spuen o elevă de las Pedagogic.

„Am ales vestimentația din prima zi în funcție de uniforma pe care o vom avea anul acesta. Noi, fiind profil pedagogic, avem o uniformă specială și acest lucru ne-a cam pus limite în ceea ce privește îmbrăcămintea în timpul școlii.”, ne spune altă elevă a unității școlare.

Edilul severinean, Marius Screciu, prezent la deschiderea anului școlar, povestește cu nostalgie vremurile în care uniforma era baza vestimentației școlare.

„În timp, s-au schimbat multe lucruri în ceea ce privește școala. Sunt lucruri bune sau mai puțin bune. Vă dau un exemplu pozitiv de pe vremea când eram eu elev: uniforma școlară, care avea însemnele liceului la care învățai. Când mergeai pe stradă, lumea știa unde înveți. Arătau și foarte bine uniformele. Astăzi, lucuririle s-au schimbat: fiecare vine cum vrea să să îmbrace. Poate e bine, sunt vremuri mai moderne, dar mie mi-au plăcut vremurile în care exista uniformă.”

Dacă astăzi, elevii și-au permis mai mici sau mai mari extravaganțe în ceea ce privește vestimentația, peste câteva zile, poate lucrurile se vor schimba, căci elevilor le va fi prezentat regulamentul şcolar.

Adauga comentariu