(VIDEO) O nouă fântână arteziană, în Severin! Ce spun locuitorii urbei? Ce declară autoritățile?

Începând din această seară, parcul de lângă fosta biserică de carton este mai frumos. O nouă fântână arteziană, scăldată în lumină și culoare, a fost dată în folosință.

“Ne bucurăm că aveam un parc frumos și modern. Înainte, aici era pustiu. Părea un loc părăsit. Noi ieșim în fiecare seară, aici în parc, pentru că locuim aproape. Mulțumim pentru această investiție.”, spune o severineancă.

“Îmi place cum arată acum. Înainte, nici nu îți venea să stai în acest părculeț. Acum e frumos.”, ne spune o mică locuitoare a municipiului.

“Arată foarte bine. E un loc frumos acum. De drag să vii aici”, spune o altă copilă din zonă.

Edilul severinean spune că vor urma și alte astfel de investiții, căci pe lângă proiectele mari de modernizare a urbei severinene, e nevoie și de lucrări mărunte, care să înfrumusețeze imaginea orașului. Important este ca aceste investiții să fie menținute de către oameni, căci nu puține au fost situațiile în care obiectivele turistice, dar și alte locuri frumoase din oraș au fost vandalizate.

“Este una dintre cererile cetățenilor din zonă. Fântâna ajunsese într-o stare avansată de degradare, iar oamenii ne-au solicitat să o reabilităm. Lucrarea este una frumoasă. O să începem lucrări similare și în alte zone. Din păcate, din ce în ce mai multe fântâni sunt vandalizate. Ne preocupă acest aspect. O parte dintre cetățeni nu respectă normele de conduită, nu au spirit civic și nu au altceva de făcut decât să spargă, să rupă, sau să scrie cu graffiti aceste fântâni. Eu cred că ar trebui să avem grijă cu toții și să păstrăm bunurile comunității, pentru că sunt banii noștri, ai tuturor și e păcat să se întâmple asemenea lucruri. Eu sper că oamenilor de aici, din zonă, o să le placă această fântână. Nu le rămâne de făcut decât să se bucure de ea.”, declară primarul Marius Screciu.

Întreaga zonă a parcului va fi modernizată, începând din primăvară, pe fonduri europene. Potrivit proiectului, se vor crea locuri de joacă, se vor construi alei pavate și spații verzi. Investiția se ridică la 3 milioane lei.

 

 

Adauga comentariu