(VIDEO) Infrastructura feroviară, Cenuşăreasa sistemului de transporturi din țară! Ore întregi de întârziere și bătăi de cap pentru călători!

Infractructură rutieră din anii ’60, trenuri circulând cu viteză redusă, trenuri deraiate și ore întregi de așteptat în gări: este tabloul tipic românesc întâlnit în mai toate județele țării. Nici Mehedințiul nu face excpeție. În gările din județ, călătorii așteaptă ore întregi sosirea trenului.

“Nu pot aveea o părere bună despre ce se întâmplă la CFR. Infrastructura e proastă, veche, demodată. Dar nu avem încotro, trebuie să mergem cu trenul. Trenul, cu care am mers eu la Herculane, a întârziat două ore.”, spune o mehedințeancă care circulă des cu trenul.

“Pe timpul lui Ceaușescu, mergeau între 9 și 11 vagoane. Acum, merge un singur vagon. E ceva imposibil. Stau călătorii în picioare. Eu am dat turul României cu trenul și așa ceva nu se întmâmpla în România. E vai de mama noastră și va fi mai rău. Nu am încredere în CFR. Infrastructura lor e foarte periculoasă. E din ce în ce mai rău.”, spune o călătoare revoltată.

“Trenurile mai întârziau, acum câțiva ani, dar nu ca acum: 10-15 minute. Acum întârzie cu orele. Nu cred că se va rezolva ceva prea curând.”, spune un mehedințean.

Prezent în Mehedinți, în urmă cu câteva săptămâni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc declara că aceste probleme încep să dispară ușor-ușor din România.

“Se vor face investiții. Lucrăm pe două paliere: odată lucrăm pe partea de fonduri europene, iar pe de altă parte: pe bugetul de stat. De la bugetul de stat, s-au primit sume de bani pentru a face aceste lucrări în regie proprie. Ei s-au apucat să lucreze pe diverse restricții de viteză. Deja s-au apucat să lucreze pe mai multe magistrale, dar cu siguranță se va lucra și aici în regie proprie. Cât privește vagoanele, vagoane sunt. Nu e problemăcă nu ar fi vagoane. Problema este de estimarea călătorilor, pentru că, de multe ori s-au făcut rezervări care nu s-au mai onorat.”

În ultimii 13 ani, CFR a avut investiții zero pentru achiziția de locomotive, vagoane, rame electrice și automotoare.

 

Adauga comentariu