(VIDEO) Finanțare pentru bazinul de înot! Obiectivul va intra în reabilitare.

Bazinul de înot ar putea intra, în scurt timp, în reabilitare. Asta: după ce Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului modernizare și extindere a obiectivului.

“Acest demers nu a fost deloc simplu. A fost destul de complicat. Au fost multe încercări, dar din fiecare încercare nereușită am învățat ceva și am ajuns la un proiect care este foarte complet. Este un proiect foarte complex, fiind singurul sustenabil financiar, din țară”, declară Alin Chirilă, secretar de stat în cadrul MDRAP.

Conform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiul modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Totodată, se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice prin anveloparea clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor.

“Prin aprobarea acestei hotărâri de Guvern, se încununează un efort pe care l-am făcut, la nivelul Consiliului Județean, de aproximativ 4-5 ani de zile, pentru că atât a trecut de când noi am început demersurile la Compania Națională de Investiții. Acest obiectiv a fost preluat de la Ministerul Educației la sfârșitul anului 2012, dar din cauza faptului că nu s-au găsit resursele financiare, la nivelul Consiliului Județean Mehedinți, nu am putut să facem o reabilitare, așa cum erau așteptările cetățenilor municipiului Drobeta Turnu-Severin, motiv pentru care ne-am adresat Companiei Naționale de Investiții și iată că am ajuns în acest moment. Demersurile au fost destul de greoaie, au presupus timp, au presupus și mult ghinion pentru noi, în sensul că primul studiu de fezabilitate realizat de către Compania Națională de Investiții nu a îndeplinit toate cerințele pentru a trece prin comitetul tehnic al CNI și a fost nevoie de o altă procedură de licitație și întocmirea altui studiu de fezabilitate. Toate acestea ar fi durat și mai mult dacă nu am fi avut norocul ca, în cadrul Ministerului Dezvoltării, să îl avem pe Alin Chirilă.”, declară președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

“Eu am lucrat timp 7 ani la bazinul de înot. Nu a fost nicio zi închis, doar pe timpul verii, când se făceau reviziile. Cunosc importanța acestui obiectiv. Cunosc și așteptările cetățenilor din Drobeta Turnu-Severin și nu numai. Vreau să vă spun că aveam, la vremea respctivă și oameni din Târgu-Jiu, care veanu la noi cu cei mici, pentru a participa la cursuri se înot. Era păcat să nu putem folosi bazinul. Este o veste extraordinară pentru noi, comunitatea. E important să avem, în structurile de conducere, oameni din zona noastră, din județul nostru, pentru că pot să se ocupe de obiectivele din județul nostru. Este vorba de dorința de a lăsa ceva în urmă când te duci într-o funcție publică. Sper ca lucrările să înceapă cât mai repede.”, declară primarul municpiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Investiția are o valoare de 12,3 milioane euro și este suportată în mare parte de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți.

 

Adauga comentariu