Vi se arată Dăncilă, să nu-l vedeţi pe Ponta cum vă fură din nou Ţara de sub nas şi se strecoară la putere

Nimeni nu se întreabă: "De ce?"

De ce a plecat Trădătoriceanu de la guvernare? De ce părăsesc şobolanii PSD partidul? De ce tăpălingeblidele, borcanii şi doigioaicele de presă scriu din nou la dictare după Ordin de Zi pe Unitate? Cum de au reuşit cei din USR-PLUS să nu-şi mai adreseze cuvinte care încep cu litera “F” între ei, dar nici cu cei din Partidul Naţional Liberal, cât să reuşească să citească textul moţiunii? Cum de Paleologu nu ne mai zice nimic de anostitatea lui Barna şi nici Caramitru despre “petrovismele” lui Băsescu? Cum de stă Ponta alături de Orban şi cum de Sică Mandolină “pupă Piaţa ‘Dependenţei” cu toţi cei care-i prevăd că nu va dansa decvât o vară, la fel ca atât rapid uitatul Căcărău? Care sunt motivele reale ale acestor mişcări?

Ni se cere să credem în gogoşile care ne sunt servite. Că, brusc, Întâiul Voiajor al Patriei ar vrea să aibă un guvern cu Sică Mandolină prim ministru? Păi băiatul acesta încă nu s-a trezit din beţia de pe trecerea de pietoni pe care a călcat un copil cu maşina – mai îşi aduce aminte careva de acel episod? Ni se cere să credem că se va forma o majoritate reformatoare în Şparlamentul României. Că aceiaşi şparlamentari care au distrus Justiţia şi statul de drept vor trece, imediat ce îşi rezolvă problemele cu Duamna Veorica, să producă reforme?

Zău? Păi, în urmă cu câteva zile, chiar în timp ce se anunţau triumfătoarele cifre de trecere ale moţiunii şi ale pornirii pe calea reformelor, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ridicarea imunităţii unui fost ministru pesedist. S-a votat, covârşitor, împotrivă. Ce-ar fi să fim niţel deştepţi şi să ne întrebăm: unde a fost, dom’le, la acel moment covârşitoarea şi reformatoarea Opoziţie? De fapt avem de-a face cu aceeaşi majoritate anti-Justiţie. Credeţi cumva că cei care fac sistematic praf justiţia de 30 de ani şi se folosesc în scop de gaşcă de instituţiile statului au devenit brusc reformatori? Vi se arată Dăncilă, să nu-l vedeţi pe Ponta cum vă fură din nou Ţara de sub nas şi se caţără la putere.

Degeaba vi se demonstrează şi vi se spune că actuala clasă politică românească nu e altceva decât o chestie amorfă, interşanjabilă, încuibată în asociaţii non-ideologice şi fără conţinut, numite impropriu partide, ai cărei membri trec, ca nişte celule canceroase, de la un partid la altul, de la o alianţă la alta, de la un partid mamut la mici formaţiuni rebele, apoi revin exact de unde au plecat, mai albi, mai curaţi. Rolurile se schimbă doar pentru fraierii care întreţin, prin taxe şi impozite acest bâlci. Ponta joacă acum rolul Izmănarului Oprea din vremea când conducea el PSD – acum el e pârghia prin care Klaus Iohannis speră să deţină control pe Şparlament şi să se aleagă pentru încă cinci ani de voiaje şi vacanţe la Cotroceni. Iar Ponta ştie că mocofanul este şperaclul cu care va sparge el poarta PSD, dacă va va fi ajutat.

Toţi provin din marele Front al Salvării Nomenclaturii, creat de Ion Iliescu din rămăşiţele PCR, UASCR, UTC, Sindicate, sub controlul Securităţii. Ce vedem de 30 de ani este cum o aripă a FSN o ajută pe cealaltă să fie mai albă, mai curată, să-şi rezolve în linişte “noaptea cuţitelor lungi” şi, împreună, să supravieţuiască.

Justiţia trebuie să priceapă că a fost făcuta praf, cu complicitatea CCR şi CSM, că averile au fost puse la adăpost şi acolo trebuie să rămână, că complicii urmează să fie scoşi de prin puşcării – cei care încă nu au fost scoşi. Trebuie doar ca complicii PNL, UDMR, PMP, USR-PLUS, să-i ajute pe cei din PSD şi ALDE să primească nişte timp să se facă “uitaţi” de alegători până la localele şi parlamentarele de la anul. Acesta este ajutorul tovărăşesc aşteptat din partea "Opozitiei" la această moţiune. Asta a funcţionat timp de 30 de ani, funcţionează şi acum.

Scriam acum şase ani: “Am ajuns să ni se pară stare de normalitate că ne conduc hoţii. Plagiatul este hoţie, iar noi discutăm despre câte şanse are Prim Mitomanul Ponta să devină preşedinte şi câtă lume îl vrea candidat al PSD la Prezidenţiale. Asta în loc să ne propunem să încercam să-l măturăm înspre pârnaie. Şi pe complicele său Antonescu. Ponta şi Antonescu se folosesc de toate resursele ţării pentru a-şi consolida poziţiille şi sunt gurnalişti care se extaziază, tâmp, la câte şanse au ei să încalece ţara de acum şi până prin 2200.”

Şi, şase ani mai târziu, încă se mai numără, se mai cântăresc şansele, se mai împarte Ţara ca o pradă, iar Ponta a fost re-evaluat. Daţi-i ţara înapoi pe mână, dacă doar atâta vă duce capul!

Şi, gata!

Adauga comentariu