Top treceri de pietoni periculoase și capcane în trafic! Accidente petrecute pe trecerile de pietoni din Mehedinți!

Contrar percepției unanime, conform căreia trecerile de pietoni sunt adevărate capcane în trafic, datele oficiale arată diferit. În urma unei solicitări venite din partea redacției Ziarul de Mehedinți, IPJ Mehedinți ne dezvăluie statistica accidentelor petrecute pe trecerile de pietoni. Cele mai multe astfel de incidente s-au petrecut în municipiul Drobeta Turnu-Severin.

În perioada 01.01-03.10.2019, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor, angajaţi în traversarea străzii prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, s-au înregistrat 13 accidente rutiere, soldate cu 4 persoane rănite grav şi 10 persoane rănite uşor.
Pe parcursul anului 2018, în municipiu, s-au produs 29 de evenimente rutiere, fiind rănite grav 9 persoane, iar alte 24 au fost rănite uşor.
Raportându-ne la aceeaşi perioadă din anul 2019, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un singur accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită uşor, iar în anul 2018, pe raza judeţului s-a produs un singur eveniment rutier, pietonul nefiind rănit grav.
Menţionăm faptul că în anul 2018 şi perioada 01.01-03.10.2019, niciunul dintre  pietoni nu şi-a pierdut viaţa ca urmare a evenimentelor rutiere în care au fost implicaţi.

conform informațiilor IPJ Mehedinți.

Cât privește acțiunile preventive în trafic, IPJ Mehedinți ne transmite că:

Pentru prevenirea şi combaterea acestei cauze, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni punctuale, aspect ce rezultă din reducere cu peste 50 % a accidentelor de circulaţie în care a fost implicată această categorie de participanţi la trafic, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. De asemenea, poliţiştii rutieri au notificat periodic administratorul drumului public pentru asigurarea unei bune vizibilităţi a semnalizării rutiere astfel încât numărul accidentelor de circulaţie în care sunt implicaţi pietonii, fără vinovăţie, să se reducă semnificativ.

 

Adauga comentariu