Top lucruri jenante în Severin! Astăzi este despre ruinele fostei maternități lăsate în paragină, ajunsă adăpost pentru boschetari!

Bulevardul Carol din Drobeta Turnu-Severin ne oferă una dintre cele mai dezolante priveliști din oraș. Aici, se află fosta maternitate, care, de ani de zile, arată ca după bombardament. Cei mai mulți dintre trecători ocolesc zona, cu toate că este una prinsă în circuitul turistic al Severinului. Clădirea se află lângă parcul Rozelor, iar în spatele ei, la câțiva pași, este Dunărea. În timp ce clădirea este lăsată de izbeliște de autorități, boschetarii i-au găsit rapid o întrebuințare. Locul, în care se nășteau, cândva, copiii județului, a ajuns adăpost pentru cei care nu au case. Imaginea sinistră poate fi observată de la depărtare. Interiorul clădirii este de-a dreptul dezolant: o construcție care stă să cadă.

Dacă acum, este un adevărat focar de infecție, nici pe timpul în care maternitatea a funcționat, lucrurile nu au stat altfel. Clădirea era, încă din vremea în care mehedințencele veneau aici să nască, supranumită ,,Maternitatea groazei’’.  Clădirea a fost construită în 1937 și a funcționat ca hotel din lantul "Ritz" Viena. Imediat dupa razboi a trecut in patrimoniul sectorului sanitar al Mehedintiului, fiind uitata in ceea ce priveste executarea periodica a lucrarilor de intretinere si consolidare. După ce a fost închisă, fosta maternitate avea să treacă peste alt episod jenant și de neînțeles. Mobilierul şi aparatura medicală din fosta maternitate au fost transportate în noua clădire cu maşina de la medicină legală.

Încă din 2014, clădirea a fost abandonată, în momentul de față neexistând perspective pentru ea. Imobilul a fost declarat, între timp monument istoric și pe pare că nu ar exista axe de finanțare disponibile pentru acesta. Informața de Mehedinți sublinia, în urmă cu un an, că: “Într-un document al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mehedinţi se arată ca instituţia a notificat propietarul în vederea obţinerii unor informaţii referitoare la viitoarea destinaţie, dar nu a primit nici un răspuns.”.

Clădirea-adopost pentru boschetari, aflată în stare avansată de degradare, este, în schimb, căutată de vânătorii de senzaţii tari, care sunt convinşi că energii negative sălăşluiesc în încăperile abandonate.

Așadar, nu au fost identificate oportunități pentru finanțarea acestui obiectiv. Între timp, până când se vor găsi bani, orice cutremur poate prabuși imobilul.

Adauga comentariu