Top locuri lăsate în paragină! Gloria clădirilor de altădată, umbrită de trecerea timpului și de nepăsare!

Astăzi, vă aducem în atenție un loc peste care umbra timpului și-a lăsat amprenta. Este vorba despre conacul Colibășanu din comuna mehedințeană Tâmna. Aici, lipsa investițiilor și-a spus cuvântul. Cândva o clădire impunătoare și cochetă, astăzi, conacul a ajuns să fie înconjurat de buruieni, iar zidurile construcției stau să cadă. Cei care aduc în atenția starea avansată de degradare a acestei construcții sunt cei de la site-ul Monumentalist, specializați în depistarea conacelor vechi de pe teritoriul Olteniei.

Postarea celor de la Monumentalist a strârnit interesul internauților, care au actualizat povestea de glorie a conacului.

„Conacul a avut niste turle ascuțite, care au fost dărâmate în perioada comunistă (fiind considerate simboluri ale boierimii probabil). Exista și o pădure de brazi în fața conacului, prin care șerpuia o carare până la drumul principal.”, scrie cineva.

„Superb conac boieresc, ce scări frumoase are, balconașe mici la camere, iar sus terasa.”, scrie alt internaut.

„După ce am fost loviți de cancerul comunist, nu mai suntem în stare de nimic....”, scrie altcineva.

„Ce clădire frumoasă! Păcat! Ar trebui restaurată.”, punctează un alt internaut.

Nu este singurul conac peste care timpul a lăsat amprente vizibile. Astfel de construcții sunt multe, însă marea problemă a acestora intervine în momentul în care este foarte trebuie stabilit cine deține titlul de proprietate a acestor clădiri. În cele mai multe cazuri, sunt proprietăți private. Însă, nu ne face speranțe: nici dacă ar aparține statului, starea lor nu ar fi alta. Tot aceeașo paragină ar domni peste ele!

 

sursa: Monumentalist 

Adauga comentariu