Top investiții ajunse în paragină! Moștenirea lui Gherghe, castană fierbinte în ograda primăriei!

Astăzi, vă aducem în atenție un nou episod al terenurilor, care ar putea fi valorificate în interesul cetățeanului. Cum primăria Drobeta Turnu-Severin încă e văduvită de locuri de parcare, există spații în care acestea ar putea fi create. Doar că afacerile dubioase, pe care le-a încheiat fosta administrație locală, nu permit astfel de investiții. Este și cazul schelelor, care zac în paragină și dezinteres, în apropiere de cetatea medievală. Locul plin de bălării și reptile de astăzi ar fi trebuit să fie, cândva, sediul unei televiziuni.

În urmă cu ani, fostul edil al Severinului, Constatin Gherghe, făcea aproape cadou, terenul, trustului de presă deținut de familia Stănișoară, după ce fusese subevaluat. Valoarea terenului a fost evaluată (cu mult sub valoarea reală) la suma de aproximativ o jumătate de milion de euro. Asocierea se făcea, astfel, între municipalitate si firma Terra SAT Severin SRL, apartinand sotiei lui Mihai Stănișoară.

De atunci, au trecut ani și indiferență peste acest teren de 2 000 mp. Au trecut și procese, însă fără niciun rezultat concret pentru municipalitate. Primarul severinean Marius Screciu declară, pentru Ziarul de Mehedinți, că:

“Noi am denunțat contractul cu firma respectivă. A urmat un proces în instanță atât la judecătoria Drobeta Turnu-Severin, cât și la Tribunalul Mehedinți. Ultima decizie a instanței ne-a respins cererea de încetare a acestui parteneriat. Din câte știu eu, firma, ce manageriază acea clădire, este în insolvență, se supune legilor insolvenței, iar noi, în acest moment, nu putem interveni. E adevărat: schelele acelea arată foarte rău, iar nouă ne-ar trebui terenul. Am putea să îl punem în valoare prin orice investiție ori a primăriei, ori particulară. Din păcate, nu putem face nimic. Instanța a luat această decizie. Așteptăm să vedem dacă firma va ieși din insolvență și va intra în faliment, să putem ridica pretenții asupra terenului. Dacă ar intra în faliment, ne-am înscrie la masa credală. Noi nu am primit, de pe urma acelui teren, niciun fel de foloase.”

Este, așadar dovada clară că, atunci când interesul celui, care ne conduce, primează, nu mai are nicio relevanță interesul cetățeanului. Până când se va soluționa acest dosar, bălăriile vor domni, în continuare, pe lângă schelele metalice, iar reptilele vor umbla nestingherite. De remarcat este faptul că zona este una extrem de circulată, în special vara, când severinenii ies la plimbare pe malul Dunării sau la cetatea medievală.

Adauga comentariu