Stația de cale ferată Orșova intră în reabilitare

Infrastructura feroviară este la pământ, o știm cu toții. O știu și oficialii noștri, care par că încep să facă primii pași pentru a pune capăt acestei situații. Recent, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spunea la Severin, că:

“Se vor face investiții. Lucrăm pe două paliere: odată lucrăm pe partea de fonduri europene, iar pe de altă parte: pe bugetul de stat. De la bugetul de stat, s-au primit sume de bani pentru a face aceste lucrări în regie proprie. Ei s-au apucat să lucreze pe diverse restricții de viteză. Deja s-au apucat să lucreze pe mai multe magistrale, dar cu siguranță se va lucra și aici în regie proprie.”

Acum, încep să se și concretizeze aceste investiții. Pentru moment, a fost scos la licitație, pe SEAP, studiul de fezabilitate al lucrării de la Orșova.

“Stațiile selectate in proiect situate pe raza SRCF TIMISOARA sunt: Baile Herculane, Petrosani, Orsova Achizitia serviciului se va face pe 3 loturi, respectand caietul de sarcini atasat documentatie, caiet de sarcini cadru, in scopul abordarii unei solutii unitare pentru toate loturile. Impartirea pe loturi se face, dupa cum urmeaza: 1. Studiu de fezabilitate ”Modernizarea/ reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România” SRCF TIMISOARA -Lot 1 statia Baile Herculane 2. Studiu de fezabilitate ”Modernizarea/ reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România” SRCF TIMISOARA- Lot 2 statia Petrosani 3. Studiu de fezabilitate ”Modernizarea/ reabilitarea a 47 stații de cale ferată din România” SRCF TIMISOARA - Lot 3 statia Orsova”, conform informațiilor de pe SEAP.

Durata concractului ar urma să fie de 11 luni, iar lucrarea va fi finanțată din fonduri europene.

Adauga comentariu