Sibinescu riscă să rămână cu buza umflată! Recent îmbarcat în grupul senatorial PSD, parlamentarul s-a dus să ceară clemență la Tăriceanu, pentru revenirea în ALDE.

Senatorul paralel, Ionuț Sibinescu (cel care și-a câștigat, cu vârf și îndesat, acest supranume) rămâne în afara calculelor politice. Jocul politic infantil, dus de parlamentarul mehedințean, l-a adus în situația în care, astăzi, ar putea rămâne cu buza umflată.

Cu frica în sân, că va reveni la statutul pe care îl avea înainte de a câștiga mandatul de senator, adică cel de neica-nimeni la el în județ, lui Sibinescu pare că i s-a aprins beculețul....prea târziu, însă, pentru domnia sa! Văzând că opoziția a reușit ușor-ușor să se impună, ideea, că moțiunea de cenzură ar putea trece, a început să să îi dea fiori reci senatorului nostru. Nu de de alta! Dar de abia făcuse pasul cel mare către colegii din fosta coaliție. Recent afiliat grupului senatorial al PSD, Sibinescu și-a dat seama că a greșit. Regretând amarnic decizia luată și văzând că puterea mai pierde câte un parlamentar, Sibinescu s-a dus cu coada între picioare, seara trecută, să ceară clemență de la liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. Doar că, așa cum era de așteptat. răspunsul lui Tăriceanu, cu privire la o posibilă revenire în ALDE, a fost categoric negativ. Liderul ALDE a fost cât se poate de tranșant la auzul dorinței arzătoare a senatorului mehedințean: i-a spus franc, în față, că nu îl interesează votul lui Sibinescu pentru moțiune, căci opoziția are deja destui parlamentari, pentru a trece moțiunea. Totul: după ce Sibinescu îi dăduse asigurări ferme lui Tăriceanu că va vota moțiunea, după cum ne spune o sursă apropiată a senatorului.

Încă o dată, senatorul mehedințean ne dovedește (dacă mai avea cineva vreun dubiu) că trăiește într-o lume paralelă. După ce a trădat partidul, pe listele căruia a fost ales (când a văzut că Tăriceanu rămâne aproape singur), acum, când realizează că pământul îi fuge de sub picioare și că poate a ales barca nepotrivită, Sibinescu încercă marea cu degetul. Doar că, dacă în trecut avea cine să îl ghideze și să îl sfătuiască, acum a rămas fără stâlpul de sprijin, căci deciziile importante (care i-au adus, de altfel, și funcția) nu au fost luate de unul singur. Dar trebuie să înțelegem: odată ajuns senator și plecat departe de casă, pe senatorul nostru s-au cam unflat mușchii și a dat pasărea din mână pe cioara de pe gard.

În trei ani de zile de mandat, senatorul Ionuț Sibinescu a înregistrat două luări de cuvânt. Mari realizări pentru un ditamai senator, care, pe deasupra, a fost și lider de grup senatorial ALDE. Ce vremuri....demult apuse!

 

 

 

Adauga comentariu