Sibinescu, marele perdant al jocurilor politice! Cu toate acestea, social-democrații confirmă trecerea senatorului ALDE la PSD.

Timp de câteva ore, s-a văzut cu sacii-n căruță, iar peisajul politic deja îl vedea ca pe un viitor ministru. Este vorba despre mehedințeanul Ionuț Sibinescu, cel care, odată cu desființarea grupului parlamentar al ALDE, își pierde funcția de lider de grup senatorial al ALDE. Astăzi, timp de câteva ore, a fost mare agitație în politica mehedințeană. Sibinescu era deja privit drept un viitor minsitru, după ce s-a aflat în cărți, timp de câteva ore (atât cât a durat și fericirea mehedințeanului nostru), pentru preluarea unui portofoliu în cabinetul Dăncilă. Cum o minune nu ține la nesfârșit, așa și cu vestea cea marea pentru Sibinescu. Senatorul a ieșit rapid din calculele Vioricăi Dăncilă. Astfel, premierul a anunţat  că nominalizează în Guvern reprezentaţi ai ALDE la Mediu - Graţiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupa, Relaţia cu Parlamentul - Ştefan Băişanu și că va trimite preşedintelui Klaus Iohannis şi nominalizarea lui Dan Chirilă la MAI şi pe cea a Cameliei Gavrilă la Educaţie, iar Dan Matei va fi propus ca vicepremier pe probleme economice.

Dar, pentru a nu rămâne de tot pe dinafară, senatorul ales pe listele ALDE a mers la negocieri cu social-democrații. Astfel, Sibinescu va ajunge în rândurile PSD. Vestea a fost confirmată de surse din interiorul PSD. Este doar o chestiune de zile, până când se va face și mutarea oficială. De altfel, există informații conform cărora și întreaga organizație de tineret a ALDE Mehedinți ar fi trecut în barca PSD.

Venirea lui Ionuț Sibinescu la PSD nu face altceva decât să înlocuiască parlamentarul pierdut de PSD, în urmă cu câteva săptămâni, în favoarea ProRomânia. Este vorba despre Alexandru Bălănescu,.

 

 

 

 

Adauga comentariu