Senatorul ALDE Ionuț Sibinescu se dă după cum bate vântul. Social-democrații mehedințeni anunță că parlamentarul de Mehedinți va susține grupul PSD, la votul moțiunii de cenzură.

Moțiunea de cenzură depusă de opoziție, împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă, agită tot mai tare spiritele în atât în politica mare, cât și la nivel de județ. În timp ce opoziția se bate cu pumnii în piept că va reuși să treacă moțiunea, puterea se laudă că planurile opoziției sunt desprinse din filmele SF. În tot acest peisaj agitat, îl regăsim bine-mersi, liniștit, pe senatorul ALDE, Ionuț Sibinescu, care pare să fie găsit înțelegere și colaborare la colegii de la PSD. Nu de alta, dar părea mai la îndemână să se îmbarce în ograda puterii, decât să rămână alături de partidul care i-a adus funcția de senator.

“Opoziția face un joc politic, pentru a ieși mai mult în evidență, depunând această moțiune de cenzură, care, din punctul meu de vedere, nu are absolut nicio șansă să fie votată. Motivațiile sunt multiple. În primul rând, se dovedește și acum incapacitatea opoziției de a coagula o majoritate care să poată să depună o moțiune de cenzură. Uitați-vă și dumneavoastră: vorbesc de o lună că vor depune o moțiune de cenzură și de abia acum au strâns semnături să o depună. În al doilea rând: nici nu vreau să mă gândesc cum ar arăta România condusă de vreo șase partide, care, pe lângă faptul că își dovedesc incapacitatea în Parlament, de a promova legi utile pentru țară, dovedesc și faptul că se ceartă între ei, că nu au un program de guvernare, nu au avansat un nume serios pentru a ocupa funcția de prim-ministru, astfel că românii se pot aștepta la ce e mai rău în cazul în care, Doamne-ferește, vor reuși să treacă moțiunea și să ajungă la guvernare. Ei nu vor avea capacitatea nici măcar să continue lucrurile bune, pe care le-a început Partidul Social-Democrat, dar să mai vorbim despre luarea altor măsuri în beneficiul cetățenilor României! Zilele acestea, m-am întâlnit cu parlamentarii PSD Mehedinți. Ieri, a avut loc și ședința comitetului executiv național. Nu există nicio suspiciune, care să planeze asupra vreunui parlamentar PSD din județul Mehedinți, cum sunt convins că niciun parlamentar PSD din țară nu va vota această moțiune. Domnul senator Ionuț Sibinescu s-a afiliat grupului senatorial PSD din Senat. Va exista, în continuare, o colaborare cu dumnealui. Ne bazăm pe votul dumnealui pentru a vota împortriva moțiunii de cenzură.”, declară președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Moțiunea de cenzură a fost depusă seara trecută, iar acum urmează să fie supusă votului parlamentarilor. Deși, inițial, vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Florin Iordache anunțase că sâmbătă la ora 11.00 va fi votul, opoziția spune altceva. Președintele Pro România, Victor Ponta, susține că moțiunea de cenzură nu va fi votată, sâmbătă, așa cum a programat majoritatea PSD votul din Parlament. Ponta susține că nu va fi asigurat cvorumul, sâmbătă, iar moțiunea se va vota luni.

 

sursa foto 1: Facebook/Ionut Sibinescu

sursa foto 2: ZiarulBursa

sursa foto 5: Wall-street.ro

Adauga comentariu