Șeful Inspectoratului Poliției Județene Mehedinți, gafeurul de serviciu al structurilor de ordine publică! Slăbiciunea, pentru personaje apropiate politic de actuala putere, îl împinge să comită gesturi neconforme cu statutul de funcționar public.

Slăbiciunea pentru reprezentantul guvernului în teritoriu, dar și pentru anumite persoane din conducerea județului, precum și nesiguranța, ce domnește în jurul postului de inspector-șef al IPJ Mehedinți, îl împing pe actualul comandant al Poliției din Mehedinți să întreprindă acțiuni care, în mod normal, nu ar trebui să existe în agenda de lucru a domniei sale. În acest final de săptămână, l-am văzut pe domnul Daniel Fețanu, la Svinița, acolo unde se desfășura un frumos eveniment artistic al comunității. Deși putem număra pe degete de câte ori l-am văzut pe domnul Fețanu în teren, interesant este faptul că domnia sa a ales, la sfârșitul săptămânii trecute, să meargă într-o localitate în care criminalitatea se apropie de zero. Ca jurnaliști salutăm sincer, prezența dumnealui în mijlocul comunității, dar  am dori să-l vedem pe domnul comandant al poliției mehedințene, alături de prefectul județului, și în localități precum Breznița-Ocol, Bălăcița, Gârla Mare, Jiana, Dănceu, rudăria din Pătulele, luând pulsul acestor comunități și acolo unde indicii criminalității explodează.

În imaginile (postate, culmea! pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului), se observă clar cum comandantul Poliției socializează, zâmbitor, cu prefectul județului, bunul său îndrumător Nicolae Drăghiea, dar și cu edilul comunei svinițene. Mai mult decât atât: tânărul nostru inspector se lasă pozat când dă mâna cu diverși lideri ai comunității de pe malul Dunării, semn că experimentatul prefect îl inițiază în tainele postului de înalt funcționar public. Având un șef de dispozitiv la eveniment și observând că, în preajmă, nu era niciun alt șef al vreunei instituții a Ministerului Afacerilor Interne din județ, nu ne rămâne să ne întrebăm decât ce căuta domnul comandant al poliției la Festivalul Smochinelor? Probabil niscai schimburi de experiență și informații departe de pereții prefecturii.

Situația nu este singulară. Daniel Fețanu a mai fost surprins la evenimente asemănătoare. Chiar și la evenimente politice: atunci când șefa PSD, Viorica Dăncilă, a venit la congresul județean al PSD Mehedinți.

Neștiind care este planul de atac al șefului de la IPJ, nu ne rămâne decât să analizăm situația la rece. Cel mai probabil tânărul nostru comandant își dorește cu ardoare să treacă de la statutul de împuternicit al inspectoratului la statutul de șef cu acte în regulă și să rămână pentru mult timp la cârma instituției pe care a condus-o (destul neconvingător în percepția noastră) în ultimele luni și tocmai de aceea trebuie să dea bine pe lângă cei care l-au sprijit pentru preluarea acestei funcții. Tocmai de aceea, pornind de la buna relație cu prefectul de Mehedinți, poate că inspectorul nostru se gândește că nea Nicu (așa cum îl știm cu toții) poate fi o veritabilă rampă de lansare și pentru domnia sa, la fel cum a fost și pentru altții. În acest context, nu avem cum să nu remarcăm consecvența și promptitudinea cu care răspunde invitațiilor la socializare ale domnului prefect. Nu dorim să fim prăpăstioși, dar îi spunem domnului Fețanu că Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a mai avut un inspector șef care servea cafeaua cu oamenii politici în buricul târgului și care a ajuns să fie cercetat de Direcția Națională Anticorupție. Personajul acela, domnule Fețanu, nu mai este în sistem și, pentru o perioadă, a făcut chiar închisoare. Pentru că vorbea mult la telefon și socializa la fel de mult cu politicienii!

 

 

Adauga comentariu