Se așterne liniștea, care spune totul în politica mehedințeană. Urmează marea furtună.

Întrunirea de săptămâna trecută, în care PSD Mehedinți și-a ales conducerea, pare să fi liniștit apele în peisajul politic mehedințean. Este o liniște aparentă, care nu anunță nimic bun, cel puțin pentru social-democrați. După ședință, fiecare a plecat acasă, mai mult sau mai puțin mulțumit, însă ce a rămas în urmă este speranța unei zile de mâine mai bună decât cea de azi. Așa că primarii, care veniseră deja nemulțumiți la întrunirea PSD, par să își fi adâncit și mai mult nemulțumirea.

Este o liniște stranie a edililor, care spune, însă, multe. Acum, primarii au mers pe vechile metehne, însă urmează scrutinul prezidențial și cel local din 2020. Dacă în ceea ce privește alegerile prezidențiale, varianta Dăncilă pare soluția sigură a eșecului, mai interesant sună deja celebrul 2020, atunci când oamenii vor fi chemați să voteze administrațiile locale și pe cea județeană. Va fi un an extrem de intereant, pentru că vântul bate ba într-o parte, ba în alta: trupul la PSD, iar sufletele zburdă din loc în loc. Locul cel mai apropiat în care cam fug inimile PSD-iștilor este partidul lui Victor Ponta, cel care acaparează, de la zi la zi, mai mulți social-democrați. Așa că alegerile locale de anul viitor vor fi cel puțin interesante, mai ales în contextul în care, nici pe departe, nemulțumirile din sânul PSD Mehedinți nu au dispărut. Alafin Georgescu a fost reales președinte al filialei județene a PSD. Contracandidați nu au existat. Într-un fel sau altul, e firesc: banii sunt la șeful de la Consiliul Județean. La rândul său, Marius Screciu a fost reconfirmat în funția de președinte executiv al organizației. Edilul a obținut 358 de voturi. Adversarul său, Constantin Trușcă a obținut 193 de voturi. 193 de voturi, care arată că încă există nemulțumiri în sânul organizației. Sunt 193 de social-democrați care au votat, nu nu neapărat împotriva lui Screciu sau pentru Trușcă. Sunt 193 de PSD-iști, care își arată, în felul acesta, nemulțumirea față de ce se întâmplă acum în interiorul partidului.

Liniștea domnește, însă norii negri de furtună se așează pe cerul PSD din 2020. Când trandafirii se ofilesc, apare hora fericirii, întâlnită pe logomark-ul altui partid.

 

 

 

Adauga comentariu