Primele măsuri în dosarul mehedințenilor care creșteau cannabis la Eșelnița

Tribunalul Mehedinți a luat primele măsuri în cazul mehedințenilor decoperiți crescând cannabis în grădină. Trei dintre ei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar ceilalți doi au primit arest la domiciliu, pentru aceeși perioadă.

"Admite propunerea de arestare preventivă formulată de D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinţi în dosarul nr. 137/D/P/2019, privind pe inculpaţii Răduţa Alexandru Alin, Moacă Daniel şi Jianu Denis Gabriel. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor - Răduţa Alexandru Alin, cercetat cu privire la săvâr?irea infracţiunii de „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept” în modalităţile alternative de cultivare şi oferire-  Moacă Daniel, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ,,trafic de droguri de risc”, în modalităţile cultivării, deţinerii şi oferirii cu titlu gratuit; - Jianu Denis Gabriel, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ,,trafic de droguri de risc” în formă continuată, în modalităţile deţinerii şi vânzării (2 acte materiale), pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 08.10.2019 până la data de 06.11.2019, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 08.10.2019 până la data de 06.11.2019, inclusiv. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată Ministerul Public - D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinţi în dosarul nr. 137/D/P/2019 şi dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi - Tomescu Ioan Alexandru zis „Tomiţă”, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept” în modalităţile alternative de cultivare (recoltare) ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, Hirt Nicolae Mădălin, cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunii de „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept” în modalităţile alternative de cultivare (recoltare) ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc. Ia faţă de inculpaţii Tomescu Ioan Alexandru zis „Tomiţă” şi Hirt Nicolae Mădălin măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 08.10.2019 şi până la data de 06.11.2019, inclusiv. Obligă pe inculpaţii Tomescu Ioan Alexandru zis „Tomiţă” şi Hirt Nicolae Mădălin să nu părăsească imobilul unde locuiesc, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi, pe o perioadă de 30 de zile.", conform portalulu Tribunalului Mehedinți.

Amintim: luni dimineață, șapte persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 45 ani, din comuna Eșelnița, care cresteau cannabis si urmau sa il comercializeze, au fost auduse la sediul DIICOT. În total, au fost confiscate 150 kg cannabis.

Adauga comentariu