Prețul gigacaloriei rămâne neschimbat. Autoritățile anunță facilități pentru o parte a restanțierilor.

Consilierii municipali au decis, atăzi, că severinenii vor plăti același preț pentru gigacalorie, ca în sezonul trecut anterior.

„Am avut multe subiecte importante pe ordinea de zi. Printre cele mai importante se află și aprobarea prețului gigacaloriei pentru iarna 2019-2020. Vestea bună, pentru severineni, este faptul că prețul rămâne identic cu cel de anul trecut, neexistând nicio creștere în acest sens.”, spune viceprimarul Daniel Cîrjan.

Prețul întreg al gigacaloriei este de 592 de lei, dar municipalitatea suportă 300 de lei din costul total al acesteia. Mai mult decât atât: adminsitrația locală anunță că va oferi anumite facilități celor care nu și-au plătit la timp factura, în sensul că vor fi scutiți de plata penalităților. Propunerea de hotărâre de consiliu a fost făcută de edilul Marius Sceciu. 

„Am aprobat prețul pentru gigacalorie, e la fel ca anul trecut. Faptul că, în acest moment, operarea o face o firmă cu angajațții SPAET-ului este un lucru important și bun pentru noi, ca municipalitate, pentru că știm ca, în momentul în care apar probleme, unde să mergem, cu cine să luăm legătura. Le oferim posibilitatea celor, care au datorii neplătite până la 31 decembrie 2018, să nu mai plătească penalități, dacă își plătesc restanțele până pe 16 decembrie a.c. Ne-a permis legea să luaăm această decizie și venim în întâmpinarea persoanelor fizice și juridice. Din calculele nostre, sunt aproximativ 4000 de dosare aflate în această situație. Sper ca cei, care au aceste datorii, să înțeagă gestul făcut de primărie. Avem cu toții de câștigat: și noi, pentru că încasăm rapid niște bani și ei pentru că nu plătesc penalități.”, spune primarul Marius Screciu.

 

 

Adauga comentariu