Politicienii mehedințeni: vot la limită în Parlament! Cum văd aleșii locali votul de învestitură al Guvernului Orban?

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte, astăzi, la ora 14, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. În Mehedinți, politicienii spun că votul, indiferent de rezultatul lui, va fi unul la limită.

„În primul rând, trebuie să recunosc faptul că va fi un vot destul de strâns. Indiferent ce se va întâmpla astăzi, va fi la limită. Vă spun că, după toate evaluările și declarațiile publice, cred că va trece, astăzi, guvernul. Guvernul Orban va fi, astăzi, învestit, prin votul parlamentului. Va fi un vot la limită, probabil, pentru că, din păcate, aceasta este configurația parlamentului. Atât PSD, cât și ProRomânia, în loc să urmărească interesul național, caută tot felul de tertipuri juridice, pentru a amâna acest vot. Dar, peste toate acesta, eu sunt convins că Guvernul Orban va fi, învestit, astăzi, prin votul parlamentului, ce-i drept: un vot la limită. Nimeni nu poate să aibă așteptări colosale încă din primele luni de la învestire. Astăzi, România este într-o situație extrem de complicată din toate punctele de vedere. Stăm, economic vorbind, pe marginea unei prăpastii. De asemenea, în noiembrie, trebuie finalizată legea bugetului și adusă în Parlament, iar până în acest moment, Guvernul Dăncilă nici măcar o schiță preliminară a bugetului pe anul viitor nu a întocmit. Deci iată că, printre primele măsuri, se află și întocmirea bugetului pentru anul viitor. De asemenea, trebuie luate niște măsuri macroeconomice urgente, cum este abrogarea ordonanței 114, cel puțin în domeniul energiei. Orice amânare de învestire a acestui guvern crează complicații majore pentru economia României.”, declară viceprimarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Daniel Cîrjan, președiunte al organizației municipale a PNL.

„Din informațiile care apar în presă, votul este la limită. Pe de o  parte, liberalii trebuie să găsească voturile necesare. Nu este la fel ca la moțiune. Liberalii trebuie să își găsească voturile pentru învestitură. Nu trebuie să fim noi cei care le dăm voturile. Eu sper ca guvernul să nu treacă. Dar, pe de altă parte, și dacă trece, din punctul meu de vedere, nu este nici un fel de problemă. Administrația locală va funcționa la fel ca până acum: mergem înainte și cu guvern PNL. Oprirea PNDL ar fi o problemă nu numai pentru primăriile social-democrate. Toate primăriile de la nivelul județului au bani pe PNDL, sunt investiții în derulare. Ar fi o imensă problemă să fie oprit acest program, dar sperăm că vor avea înțelepciunea necesară să continue proiectele acestea. Eu, din contră, m-aș aștepta să vină cu un alt program: un fel de PNDL făcut de PNL, eventual, pentru că mai ales noi, comunitățile mici, mai slabe din punct de vedere economic, avem nevoie de un astfel de ajutor și ați văzut și dvs: acest program s-a concretizat în multe obiective: Schela, bulevardele, Gura Văii. Sunt obiective făcute prin PNDL I și PNDL II, lucruri bune și foarte bune pentru oraș.”, declară, la rândul său, primarul municipiului, Marius Screciu, președinte al organizației PSD Drobeta Turnu-Severin.

Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului. Marţi şi miercuri, miniştrii propuşi în Cabinetul Orban au fost audiaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, 3 din cei 16 primind aviz negativ de la parlamentari. În cabinetul desemnat de Orban, se află și un mehedințean: deputatul liberal Virgil Popescu, propus pentru portofoliul Economiei.

sursa foto 1: G4Media.ro

Adauga comentariu