Pericolul din toiul verii! Ambrozia, buruiana dată naibii, care îi pune pe jar pe mulți!

Tot mai mulți severineni sunt nemulțumiți de prezența ambroziei raza municipiului și își exprimă revolta pe rețelele de socializare. O situație aparte o reprezintă zona de lângă muzeu, adică fix terenul ce nu aparține municipalității, ci A.P.D.F. Galați. Aici, planta crește nestingherită, fără ca cineva să poată interveni, spre revolta oamenilor.

“Bun venit în patria AMBROZIEI! Imaginile sunt de la malul Dunării, de la piciorul podului (muzeu), până la Gara de est, la o aruncătură de băț de noi, în condițiile în care polenul buruienii ajunge la câțiva km, pe calea aerului! ", spune Gelu Tufan, pe Facebook, de altfel, cel care a și postat imaginile cu pricina și a adus în atenția publică această problemă.

Avocatul Valentin Lazăr scrie, la rândul lui, că: “Este o lipsă totală de interes a autorităților administrative pentru combaterea ambroziei. Ar fi bine sa-si aplice cate o amendă cei ce au terenurile respective. Sporii de ambroziei se simt în tot orașul.”

Dincolo de problemele juridice legate de proprietatea terenului, cert este faptul că cineva ar trebui să se sesizeze, mai ales în contextul în care, în ultima perioadă, zona e din ce în ce mai tranziatată de turiști. Ambrozia este o plantă sălbatică foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor, în special pentru aceea a celor care suferă de diverse forme de alergii. De asemenea, este cunoscut faptul că poate provoca pagube importante în culturile agricole.

 

sursa foto: Facebook/Gelu Tufan 

Adauga comentariu