Pași pentru înființarea portului turistic! Ce au decis, astăzi, consilierii municipali severineni?

Consilierii municipali severineni s-au întrunit, astăzi, într-o ședință extraordinară, pentru a pune la cale soarta portului turistic, care ar urma să prindă contur în următoarea perioadă.

„Într-o întâlnire anterioară, am discutat despre posibilitatea de a concesiona terenul de lângă Piciorul Podului lui Traian unei firme de turism din București, care se ocupă special cu crozierele pe Dunăre. Împreună cu ei, vom amenaja zona și vom face un ponton special, unde să acosteze navele. După o lungă perioadă, în care în Drobeta Turnu-Severin, nu oprea niciun vas de croazieră, această decizie ne va permite din 2020 ceva mai puține vase, dar din 2012, mult mai multe. Ne va ajuta foarte mult, din punct de vedere turistic și economic.’, declară edilul severinean Marius Screciu.

„Consiliul Local a aprobat realizarea, prin licitație publică, a unei investiții private în zona Piciorului Podului lui Traian care constă în construirea unui ponton unde să acosteze vasele de croazieră care tranzitează Dunărea. Acesta este, cu siguranță, un pas înainte pentru atragerea turiștilor în municipiul Drobeta Turnu Severin, însă insuficient, fiind nevoie de investiții publice concrete ale Primăriei și ale Consiliului Județean, pentru reabilitarea întregii zone adiacente Piciorului Podului lui Traian și Portului Turistic.”, declară, la rândul său, viceprimarul severinean Daniel Cîrjan.

De altfel, consilierii municipali și-au dat votul pentru concesionarea mai multor terenuri, acolo unde vor prinde viață mici afaceri locale.

Astăzi, am aprobat, de asemenea, proiecte pentru mici afaceri locale. Primăria continuă să sprijine micii întreprinzători. Cei, care vor să își deschidă o mică afacere, pot fi sprijiniți de noi: acolo unde există terenuri, ce pot fi folosite, le scoatem la concesiune. Astfel, pot găsi, în noi, primăria, un sprijin.”

Adauga comentariu