Părintele Pavel Nicolaescu, Starețul Sfintei Mănăstiri Topolnița și fratele PS Nicodim, a trecut la cele veșnice

Părintele Arhimandrit Pavel Nicolaescu, Starețul Mănăstirii Topolnița, s-a stins din viață în seara zilei de 22 septembrie 2019.

Părintele Pavel a văzut lumina zilei la 22 august 1964 în satul Godeanu, comuna Godeanu, județul Mehedinți, într-o familie frumoasă și credincioasă, care era formată din 4 frați și din părinții Dumitru și Maria Nicolaescu, în urma botezului primind numele de Petre. Școala Gimnazială a absolvit-o în satul Godeanu, urmând cursurile liceale la Drobeta Turnu-Severin, iar studiile teologice le-a absolvit în toamna anului 2003, la Facultatea de Teologie din București, fiind deja Stareț al Mânăstirii Topolnița.

Încă din anii adolescenței, mergea adesea la această mănăstire pentru a se spovedi și pentru a asculta povățuirile părinților duhovnicești de aici, iar în anul 1987 a hotărât să  rămână la mănăstire alături de fratele său, Părintele Nicodim (azi Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei) și să fie închinoviat frate, primind numele de Pavel, iar naș de călugărie fiindu-i părintele Vichentie Popescu. Părintele Pavel a fost ales Stareț în anul 1992, iar de atunci a păstorit Mănăstirea Topolnița vreme de aproape 30 de ani.

Slujba prohodirii va avea loc marți, 24 septembrie 2019, după Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, începând cu orele 11:30 - 12:00.

 

Adauga comentariu