Parcări multe, dar tot insuficiente. Ce vor șoferii? Ce spun autoritățile?

Astăzi, a fost finalizată o nouă parcare, în Drobeta Turnu-Severin, pe strada George Coșbuc. 42 de locuri de parcare au fost date în folosință, iar adminsitrația locală continuă să construiască noi parcări. Cu toate acestea, șoferii spun că parcările sunt insuficiente.

“Sunt două parcări: avem pe aceasta și pe cea de după punctul termic. Aici, între blocuri erau copaci, bălarii, era totul de-a valma: am ras totul, am luat totul de la zero. Se lucrează deja la amenajarea spațiilor verzi. Avem acces la fiecare scară de bloc. Avem un proiect de 10 parcări, un proiect mare, întins în tot orașul. Sperăm ca, până la sfârșitul anului, să executăm cel puțin 7 parcări, dar dacă nu ne ajută vremea, vom continua în primăvară. A crescut foarte mult numărul de mașini în  Turnu-Severin și am fost neviți să luăm măsuri.”, declară edilul severinean Marius Screcu.

“Parcarea se va marca, se va numerota, se vor amplasa pomi, spațiile verzi, iar apoi vor fi gazonate. Este o investiție utilîă, având în vedere că, în această zonă, era greu să găsești un loc de parcare, în stadiul în care se prezenta înainte.”, spune, Cristian Oglindoiu, șeful Serviciului Gospodărire.

Conform estimărilor autorităților, ar fi nevoie, în Severin, de circa 40 000 de locuri de parcare, întrucât, în acest moment, sunt 3,6 mașini pe un loc de parcare.

“Locurile de parcare nu sunt suficiente nici în Severin, nici în altă parte. Cred că aceasta este o problemă veșnică în România.”, spune un șofer.

“Parcările din Severin nu sunt încă suficiente. Sunt aglomerate.", spune alt șofer.

“Parcometrele sunt foarte rare. Am găsit unul la colțul de la prefectură. E puțin cam lung drumul până la primul parcometru de la zona în care parchezi și, în tot acest timp, ți se poate întâmpla ca mașina să își fie ridicată.”, ne povestește un șofer.

“Nu sunt sufiecte locuri de parcare. Ar mai trebuie construite parcări peste tot în oraș.”, spune alt șofer.

Adauga comentariu