Misterul dispariției fântânii arteziene din Baia de Aramă! Astăzi, ca prin minune, fântâna a reapărut.

Situație de-a dreptul bizară în orașul Baia de Aramă! O fântână arteziană a dispărut peste noapte și a apărut, peste câteva zile, la loc. Totul: spre indignarea oamenilor, care spun că adminsitrația locală nu a știut să investească, cu cap, banii publici. Explicația acestui mister este una simplă: constructorul supărat că nu a primit banii pentru lucrare, a luat-o cu el și a adus-o înapoi, astăzi, după ce și-a primit banii.

“Fântâna era aici de când mă știu. A funcționat o vreme, apoi nu a mai curs apă. Acum nu mai funcționează, din nou. E o investiție utilă. E frumos, seara, când ies oamenii din case.”, spune un localnic.

“Am auzit că fântâna a fost luată, pentru că nu a fost plătită. Oricum, a fost făcută de mântuaială. O zi funcționa, trei nu. Plus că suma investită e foarte mare. Altul își făcea o căsuță cu banii aceștia.”, spune o localnică.

“Fântâna aceasta este de demult. Dacă fântâna nu are bazine, nu funcționează apa acolo, nu curge. Sunt bani aruncați în vânt.”,  ne spune alt locuitor al orașului.

Mai mult decât atât: nici valoarea investiției nu este de neglijat. Lucrarea se ridică la 60 mii lei, deși nu are instalate nici măcar racordurile la apă.

Ion Văideanu, consilier local al orașului Baia de Aramă, explică:

Din cauza faptului că nu a fost achitatată, fântâna a fost luată de constructor. Între timp, a fost achitată, iar constructorul a adus-o înapoi. Valoarea fântânii este destul de ridicată, însă eu știu că s-a făcut și captarea apei pentru fântână, dar și aceasta a fost spartă.”

Acesta este doar unul dintre exemplele de investitii facute după ureche de adminsitrația locală, doar pentru a lua ochii localnicilor.

 

Adauga comentariu