Lider peste cinci județe, cu câștiguri de peste 60 de mii de euro! Felix, hacker-ul, din nou în fața judecătorilor!

Felix Eugen Trănculescu este cel mai cunoscut hacker severinean, care a pus la punct un adevărat grup specializat în infracțiuni informatice în afara României. Tânărul plasa, în POS-ul unor localuri publice din New York, un sistem informatic de culegere a datelor de pe carduri. Acestea erau trimise automat pe adresa lui Trănculescu. Membrii grupării clonau apoi cardurile, iar banii erau scoși, de cele mai multe ori, în Dubai. În Dubai, sistemele de siguranţă ale POS-urilor sunt mai puţin eficiente.

Severineanul, împreaună cu gașca lui, a reușit să cloneze circa 50 de mii de carduri în felul acesta. Norocul lui s-a sfârțști în 2014, când au avut loc mai multe percheziții, în urma cărora a primit pedeapsa cu închisoare. Membrii clanuluii său erau din Mehedinţi, Timiş, Prahova, Braşov, Dâmboviţa și Constanţa. La o căutare pe rolul instanțelor de juecată din Mehedinți, îl regăsim pe Trăculescu citat în cinci dosare, iar în trei: ca inculpat.

Ultima ședință de la tribunalul Mehedinți, în care îl găsim pe Trăculescu inculpat, a fost în data de 5 iulie, atunci când termenul dezbaterii a fost amânat pentru data de 20 septembrie 2019. Dosarul, în care este vizat severineanul, se judecă la secția penală a tribunalului Mehedinți, având ca obiect constituirea unui grup infracţional organizat. Ca pare civilă, în acest proces apar un cetîțean coreean și trei societăți. Este vorba despre cetățeanul KIM MAN SU și despre firmele VISA CARD, MASTERCARD și VISA EUROPE SERVICES INC. Parte vătămată în acest proces este  BC CARD CO. LTD. Inculpații în proces sunt:  Zaharia George-Lucian, Trănculescu Felix Eugen, Puiulescu Claudiu Ionuţ, Răchitan Ovidiu Marian, Gagiu Bogdan Mihai și Pătru Claudiu Andrei. Dosarul vizează, binînțeles, fraude informatice.

În vremurile bune, membrii reţelei specializate în fraude informatice, conduse de Trănculescu, reuşeau să fure informaţiile de pe aproximativ o mie de carduri săptămânal, câştigurile ajungând chiar şi la 60.000 de euro.

 

sursa foto: detectivul online

 

Adauga comentariu