Lanțul slăbiciunilor la IPJ Mehedinți! Scaunele mai marilor Poliției devin nesigure. Șefii instituției recurg la gesturi necugetate.

“Oscarul pentru Integritate” merge la șeful IPJ Mehedinți, comisarul-șef Daniel Fețanu, cel care, săptămâna trecută, și-a făcut apariția la întrunirea PSD Mehedinți. Tânărul comandat al Poliției s-a afișat în public, însă ceva mai departe de ochii vigilenți ai celor prezenți. Ședința a avut loc la Palatul Culturii Teodor Costescu, iar șeful IPJ Mehedinți a stat, perioadă îndelungată, lângă edificiul de cultură. S-a asigurat că doamna premier a ajuns teafără și nevătămată, iar nimeni nu tulbură liniștea unui eveniment de asemenea anvergură. Doar era ședința PSD, deci un eveniment primordial în viața comunității.

Acum, întrebarea firească este următoarea: ce căuta un șef din MAI la o întâlnire politică? Să nu ne spuneți, domnule comandant, că erați șeful dispozitivului de ordine publică din cadrul IPJ Mehedinți. Nici vorbă de așa ceva! Șeful dispozitivului era cu totul și cu totul alt polițist din cadrul instituției.

Conform legii (acea celebră lege 360/6 iunie 2002 privind statutul polițistului), la articolul 45, polițistului îi este interzis “să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic” (conform literei e) din articol).

Acum, că ne-am lămurit ce și cum cu legea și că prezența șefului Poliției Mehedințene este nejustificată la acest eveniment, nu ne rămâne decât să tragem propriile concluzii. Nesigur pe postul pe care îl ocupă de puțin peste trei luni, gorjeanul Daniel Fețanu și-a făcut apariția la eveniment, că poate-poate îl observă cine trebuie. Doar a fost numit de Ministerul Afacerilor Interne! Așa că, dacă își arată disponibilitatea, poate scaunul de la IPJ devine unul sigur, nu ca cel de acum. Poate Ministerul Afacerilor Interne, din toată sărăcia sa, va face un mic sacrificiu și va aduce un scaun mai stabil la comanda IPJ. Dacă tot nu sunt bani în minister pentru veste antitglonț, antijunghiere, mașini de serviciu și alte mărunțișuri bune doar pentru polițiștii din teren, poate ministerul găseșete el soluția pentru un scaun mai țeapăn pentru un IPJ.

Daniel Fețanu a venit la comanda IPJ Mehedinți, în data de 11 aprilie 2019, (prin împuternicire), moment din care șeful inspectoratului ne onorează cu prezența la toate evenimentele la care este invitat, însă de la care pleacă primul din sală, să nu cumva să fie agasat de presă. Asta da transparență!

 

sursa foto: Facebook/Ion Olteanu 

Adauga comentariu