La mulți ani, domnule director Vali Popescu! Mulțumin și pentru transparență!

Este ziua în care se împlinesc mulți ani de când Valentin Popescu a preluat conducerea Direcției de Protecție a Copilului Mehedinți. Deși a avut mici întreruperi în activitatea de conducere, Popescu a revenit, întodeauna, pe poziții, indiferent de obstacole. Și pentru că am zis că sunt mulți ani de când domnul Popescu conduce DGASPC Mehedinți, cam tot atâția sunt și de când domnia sa nu dă doi bani pe lege. Dovada o face faptul că, nici până acum, Valentin Popescu nu a catadicsit să își încarce declarația de avere și pe cea de interese pe site-ul institutiei. Totul: chiar dacă ceilalți angajați ai DGASPC Mehedinți au luat de bune indicațiie Agenției Naționale de Integritate. Mai mult decât atât: despre domnul Popescu, de pe site-ul instituției, nu putem afla nici ce îl recomandă pentru funcție, adică un CV, din care să vedem experiența profesională.

De pe site-ul DGASPC, putem afla doar care este programul de audiențe al distinsului director: adică joi, între orele 11-13, cu înscriere prealabilă de luni până miercuri, în intervalul 9-16.

Pe lângă transparența de pe site-ul instituției, nu putem să nu remarcăm și promptitudinea către mass-media. În data de 16 iulie, Ziarul de Mehedinți solicita DGASPC Mehedinți furnizarea unor informații, în baza unei cereri scrise. Până acum, Protecția Copilului s-a făcut că îi ninge și îi plouă! Din 16 iulie până în prezent, au trecut cam prea multe zile, față de ceea reglementează legea ca fiind termenul legal de răspuns la o solicitare. Este modalitatea aleasă de DGASPC Mehedinți de a-și arăta atât respectul pentru colaboratori, cât și modul de a-și face datoria legală. În ritmul acesta, nu ne rămâne decât să îi urăm cât mai mulți ani în fruntea DGASPC lui Valentin Popescu! Să tot fie instituții, care aleg să comunice în felul acesta!

În trecut, Valentin Popescu a fost cercetat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Se întâmpla în 2015. Un an mai târziu, Agenția Națională de Integritate constata încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul lui Valentin Popescu. De atunci și până acum, însă, toate-s foc și scrum, iar activitatea directorului DGASPC Mehedinți continuă fără ca cineva să se lege de ea. În ritmul acesta, nu ne rămâne decât să îi urăm cât mai mulți ani în fruntea DGASPC lui Valentin Popescu!

 

Adauga comentariu