Ignoranță și dezinteres, pentru depozitarea gunoiului în Drobeta Turnu-Severin!

La doar două zile după ce autoritățile locale au implementat un proiect-pilot cu pubele de gunoi moderne, apar și primele urme ale populației. Oamenii aruncă de-a valma gunoiul. Colectarea nu se face selectiv. Mai mult decât atât: mulți severineni aruncă deșeurile și pe lângă pubele.

„Este un lucru bun că s-au instalat aceste pubele, dar nu știu cât vor ține. Până acum, nu am colectat niciodată gunoiul selectiv, ne trebuie pungi mai multe și automat: mai mulți bani. Și acum, tot așa le arunc: fără să le selectez.” spune o vârstnică din Severin.

„Văd că așa aruncă toată lumea, așa arunc și eu. Ar fi bine să punem plastic la plastic și hârtie la hârtie, cu toții, însă atâta timp cât alții nu respectă regulile, de ce m-aș alege eu din toți?” declară altă severineancă.

Conform noilor reguli impuse de Uniunea Europeană, autoritățile trebuie să implementeze un program care să asigure un sistem de colectare selectivă a deșeurilor municipale generate de populație (cel putin pentru hârtie și carton, metale, plastic și sticlă).

Adauga comentariu