Fondurile provenite din PNDL, gură de oxigen pentru administrația locală din Severin! Multe sectoare se dezvoltă prin banii de la Guvern.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost prezent, astăzi, la Drobeta Turnu-Severin, atât pentru a vedea stadiul investițiilor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare, cât și pentru a semna alte șase contracte de finațare pentrru municipiul – reședință de județ. Este vorba despre suma de 27, 5 milioane euro, bani care vor asigura următoarele investiții:

- Reabilitare 12 străzi: Banoviței, Iazului, Severinului, Dudașului, Răscoalei, Vodița, Vîrciorova, Făgărași, Balcani, Prelungirea Carpați, Bulevardul Mihai Viteazul, Strada Villacrosse;

- Modernizarea sistemului de transport public prin achiziționarea a 6 autobuze electrice, modernizarea a 30 de autobuze aflate în circulație, 6 stații electrice de încărcare lentă, 5 stații de transport public modernizate;

- Amenajarea a 12 intersecții semaforizate.

- Construire Parcare Park and Ride în zona Ștrandului Olimpic – 230 locuri parcare.

- Sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând stații automate de închiriere a bicicletelor Drobeta VELOCITY: 21 stații de biciclete; 240 biciclete inteligente; 5 biciclete pentru seniori; 5 biciclete pentru persoane cu dizabilități.

- Crearea pistelor pentru bicicliști – lungime totală pistă de biciclete: 7,522 m.

Ministrul Suciu vorbește despre importanța continuării Programului Național de Dezvoltare în toate localitățile țării. Practic, o oprire a acesto lucrări ar însemna un bloc al adminsitrațiilor locale.

La rândul său, edilul severinean Marius Screciu declară că:

Adauga comentariu