Expiră împuternicirea lui Fețanu la conducerea IPJ Mehedinți. Rocada Mehedinți-Gorj agită, din nou, spiritele. Cine va conduce Poliția Mehedințeană? Se vehiculează, inclusiv, revenierea lui Decebal Drăghiea.

În această dimineață, site-ul gorjean Gorj Domino a publicat o știre intitulată, “Rocadă la vârful IPJ: pleacă Drăghiea, revine Fețanu”. Redăm câteva rânduri din știrea celor de la Gorj:

 “Comisarul-șef de poliție Decebal Dumitru Drăghiea, inspector șef al Inspectorului de Poliție Județean Gorj, a cerut ministrului Afacerilor Interne, să fie mutat pe aceeași funcție în instituția similară din județul Mehedinți, susțin surse din poliție. Mutarea va avea loc în următoarele zile, în contextul în care îi încetează împuternicirea, la conducerea IPJ Mehedinți, comisarului-șef Daniel Fețanu, care ar urma să revină la cârma poliției gorjene.”, notează cei de la Gorj Domino. 

Imediat după publicarea știrii, mehedințeanul Decebal Drăghiea a dezmințit știrea, publicând-o pe pagina sa de socializare, însoțită de următoarul mesaj: “Stiri false... Avem mult de lucru in Gorj!”.

Acum nouă nu ne rămâne decât să ne punem întrebarea: ce anume e fals în știrea publicată de Gorj Domino? Informația conform căreia comisarul-șef Decebal Drăghiea va reveni în Mehedinți, sau cea conform căreia s-ar fi purtat discuții pentru rocada Mehedinți-Gorj? Cu siguranță, prima informație, căci cea ce-a doua este cât se poate de reală. Iar prima s-a risipit, undeva între discuții și negocieri.

În urmă cu aproximativ o lună. premierului Viorica Dăncilă, într-o întâlnire de taină cu mai marii din Ministerul Afacerilor Interne, dorea schimbarea prefectului de Mehedinți, din motive de puțini oameni știute, adică tatăl inspectorul șef de la Gorj. În acest context, ar fi avut loc o întâlnire în orașul Târgu Cărbunești, la care au participat Doru Dumitrescu, uns mare șef în MAI, prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, adjunctul IGPR, comisarul –șef Constantin Nicolescu, dar și cei doi inspector-șefi ai IPJ Mehedinți și IPJ Gorj, alături de mai mulți politicieni gorjeni. Aici, a fost pusă la cale soarta celor două inspectorate.

Cum pe data de 11 octombrie, expiră împuternicirea comisarului-șef Daniel Fețanu, la șefia IPJ Mehedinți, iar prefectul de Mehedinți urma să plece acasă, varianta, în care Decebal Drăghiea revenea în Mehedinți, reprezenta scenariul perfect. Iar prefectul de Mehedinți părea să se conformeze situației. Pe data de 13 septembrie, cu ocazia zilei pompierilor, Nicolae Drăghiea, susținea un discurs atipic, în care părea că își ia rămas-bun de la colaboratori.

“Am vrut să fiu neapărat, astăzi ,aici lângă dumneavoastră, pentru că, alături de dumneavoastră, am parcurs multe etape în apărarea bunurilor materiale ale cetățenilor județului Mehedinți, am parcurs etape de situații de urgentă deosebite și dumneavoastră, întotdeauna, nu ați pregetat niciun moment, să rezolvați problemele întocmai și la timp. În același timp, pe lângă mulțumirile, pe care trebuie să vi le adresez, vă chem, în continuare, ca, sub comanda șefilor dumneavoastră, ierharhici, să păstrăm ce este bun în tradiția pompierilor mehedințeni, să fiți pregătiți, întotdeauna, de lupta pe care trebuie să o dați nu numai cu flăcările, nu numai apărând, în situații, extreme, viața oamenilor, să fiți alături de aceștia, să apărați, în primele rînduri, granițele țării, Vă mulțumesc pentru tot ce am făcut în toți acești ani, în care am fost împreună, sub  comanda șefului dumneavoastră, domnului inspector Dragomir, pentru că am parcurs mulți ani împreună, sunt mulțumit de ce ați făcut cu toții și, bineînțeles, nu în ultimul rând, vreau, în final, să vă felicit pentru activitatea duneavoastră și pentru ziua de astăzi!”, spunea prefectul de Mehedinți, cu un ton nostalgic.

Între timp, premierul Dăncilă s-a răzgândit. Nu l-amai schimbat pe Nicolae Drăghiea. Deci dorința lui Decebal Drăghiea a scăzut în intensitate (dată fiind conjunctura: nu ar fi moral ca între prefectul unui județ și inspectorul-șef al IPJ-ului să existe relații de rudenie, dată fiind colaborarea între cele două instituții). Așadar dorința lui Decebal Drăghiea s-a stins rapid, la fel cum a început. Dacă la Gorj, situația pare bătută în cuie (căci Decebal Drăghiea se afllă la comanda IPJ Gorj, din postura de inspector-șef cu atribuții depline, în urma concursului), la Mehedinți, lucurrile stau puțin altfel: aici expiră împuternicirea lui Daniel Fețanu pe data de 11 octombrie. Contextul politic actual îi este extrem de favorabil lui Fețanu: comisarul-șef va primi încă o împuternicire pe 6 luni la cârma IPJ Mehedinți. Însă, dacă moțiunea va trece, iar guvernul PSD pierde guvernarea. atunci adio, a doua împuternicire! În această situația, actualul inspector-șef de la Mehedinți s-ar întoarce la IPJ Gorj, acolo unde este titular pe postul de adjunct. Același scenariu, în care PSD ar pierde guvernarea, l-ar ține pe loc pe inspectorul de la Gorj, căci niciun reprezentant al unui nou posibil guvern nu își va da acceptul pentru transferul lui Drăghiea în Mehedinți.

În loc de încheiere, spunem că apreciem mesajul transmis de inspectorul-șef de la Gorj, Decebal Drăghiea: “Avem mult de lucru in Gorj!”. Și în Mehedinți, am avea, domnule inspector, mult de lucru. Dar prietenul dumneavoastră, comisarul-șef Daniel Fețanu, este prea ocupat cu  multe alte treburi ceva mai protocolare: este companionul perfect al  domnului prefect Drăghiea.

Adauga comentariu