(Exclusiv) Măcel la ISJ Mehedinți! Încep decapitările. Inspector școlar ALDE, executat politic de PSD-iști!

Deși PSD-ul pare că nu iși dorește ca partenerul de guvernare, ALDE,  să părăsescă coaliția, în teritoriu au început deja execuțiile politice ale membrilor partidului. La Mehedinți, Daniela Ghimeș, inspector școlar pentru învățământul primar la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, membru ALDE, a fost schimbată din funcție, pentru a fi adusă o veritabilă PNL-istă, Medana Veselu. Nu mai este o noutate pentru nimeni că PSD Mehedinți este intr-o strânsă releție și o continuă coabitare cu PNL Mehedinți, prin prisma prieteniei cu beneficii dintre președinții celor două partide politice, Aladin Georgescu, respectiv Virgil Popescu, însă în situația de față, șefii PSD-ului, împreună cu noua conducere a IȘJ Mehedinți, în persoana lui Alin Tomoescu, dau afară oameni competenți, care și-au făcut treaba de-a lungul perioadei în care au ocupat aceste funcții în cadrul inspectoratului, pentru a-și aduce rudele, prietenii, sau de ce nu, amantele. Este trist pentru învățamântul mehedințean, care cunoaște, în aceste momente, o degradare fără precedent: faptul că s-a ajuns în poziția în care prostia se promovează intens, iar obediența face, din acest sistem, o mizerie.

Daniela Ghimeș, membru marcant, fondator al filialei ALDE Mehedinți, care, până mai acum două zile, ocupa funcția de inspector școlar în învățământul primar, unul chiar foarte binevăzut de către colegii din învățământ, cu merite și rezultate marcante la evaluarea activității de-a lungul anilor, a ajuns să fie dată afară, ca în locul său să fie adusă, nimeni alta decât Medana Veselu. Celor, care nu știu cine este doamna Veselu, putem începe prin a preciza că este o PNL-istă convinsă, iar în urmă cu patru ani, atunci când a candidat pentru același post la IȘJ Mehedinți (având-o pe Daniela Ghimeș contracandidat), a reușit “performanța” de a pica examenul, iar postul i-a revenit doamnei Ghimeș, în urma promovării examenului.

Deși rezultatele Danielei Ghimeș au fost evaluate ca fiind foarte bune de-a lungul activității, se pare că nu a fost suficient pentru a i se prelungi mandatul de inspector școlar Danielei Ghimeș, după expirarea concursului. Din dorința arzătoare a unora (care au ajuns din inerție în funcții de conducere) de a scăpa de oamenii puțini, dar competenți, care mai rămânseseră prin ISJ Mehedinți, și din slabiciunea șefilor PSD-iști în fața opoziției PNL-iste, s-a reușit redutabila mișcare, de a schimba prietenul cu dușmanul, politic vorbind.

O altă numire controversată este aceea a domnișoarei Alina Mușat, însă pentru domnia sa, ne rezervăm dreptul de a scrie un alt articol. 

Ceea ce se întâmplă la IȘJ Mehedinți nu mai este o noutate pentru nimeni, căci execuțiile au început cu ceva timp în urmă, când inspectorul de la resurse umane, Florin Ghiocel, unul dintre cei mai buni inspectori de specialitate, a fost trimis acasă, de proaspăt-instalatul inspector general, Alin Tomoescu. Da, daaa: acel Alin Tomoescu, implicat în scandalul sexual cu duduia blondă, cel care a călcat pe bec și a fost prins de soție! Debutul acestuia în funcție a fost unul de răsunet în presa locală și singurul mod prin care a reușit să se facă “remarcat”.

Dar pentru că prostia nu doare, și pentru că ne-am obișnuit cu tăcerea celor din Ministerul Educției, cei care se fac că nu văd derapajele grave ale șefilor din IȘJ Mehedinți, încă mai scriem rânduri, în speranța că le va vedea cândva, cineva. Până când se va găsi, totuși, cineva să se sesizeze, cei doi inspectori executați politic, Daniela Ghimeș și Florin Ghiocel caută să-și facă dreptate prin  instanțele de judecată.

Cam așa stau lucrurile în învățământul mehedințean, vorba aceea, peștele de la cap se-mpute.... Ce pretenții am mai putea avea de la elevi, când cei, care conduc IȘJ Mehedinți, se etalează în ipostze jenante și abia reușesc să citească de pe o amărâtă de foaie un discurs? Prea multe de spus, însă prea puține urechi care să audă! Totuși, în speranța că protagoniștii vor citi aceste rânduri, am avea o întrebare pentru un anume Don Juan: Mai puteți, stimate domn???

 

sursa foto: Facebook 

Adauga comentariu