(Exclusiv) Firma contractată de Consiliul Județean, pentru asfaltarea unui drum, trimisă în judecată pentru dare de mită!

În urmă cu doar două zile, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, făcea parada pe rețelele de socializare cu o postare sponsorizată, prin care ne înștiința că a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Drumului Județean 607, pe tronsonul Strehaia (intersecție cu DN 67A) – Grozești - limita județul Gorj. Drumul traversează localitățile Strehaia, Cârceni, Grozești, Șușița și Păsărani.

“Este un moment important pentru mine întrucât acesta este cel mai amplu proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Mehedinți din ultimii 30 de ani, la care s-a muncit foarte mult la Consiliul Județean și iată, lucrurile se concretizează. Locuitorii din zonă și cei care tranzitează această porțiune știu cât de importantă este investiția. Drumul nu a fost niciodată asfaltat și este brăzdat de gropi care făceau foarte dificilă circulația. Le-am promis oamenilor din Grozești că vom asfalta acest drum iar lucrările încep în perioada următoare.”, scrie, mândru, pe pagina sa de Facebook, dar și pe cea a Consiliului Județean Mehedinți, președintele forului, Aladin Georgescu.

Doar că ce nu știe sau poate a omis să precizeze președintele nostru este faptul că firma, cu care a încheiat contractul (în speță Ydail Construct SRL, conform portalului SEAP), a fost implicată într-un scandal de proporții și târâtă prin sălile de judecată, în județul vecin, Gorj. În data de 3 august 2018, publicația gorjeană www.euroolteniainfo.com sublinia că:

"Mai mulţi primari din judeţul Gorj au fost trimişi în judecată, în dosarul denumit „Lotul Ydail“, pentru că ar fi primit şpăgi ca să favorizeze o firmă de construcţii din Turceni ca să câştige lucrări. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a întocmit rechizitoriu în acest caz, după aproximativ trei ani de zile de cercetări. Au fost trimişi în judecată: Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti, Florinel Ţuilă, primarul comunei Cătunele, Mihai Calotă, primarul localităţii Urdari, Adrian Mangu, edilul comunei Bărbăteşti, Ilie Pietroi, primarul localităţii Aninoasa, şi Ion Gruescu, fost primar la Negomir, dar şi de Ana Ceană, primăriţa comunei Melineşti, din judeţul Dolj. În faţa instanţei de judecată a fost trimis şi Doru Ştefan Şandru, împuternicit la firma de construcţii „Ydail Construct” SRL din Turceni, în spatele căreia s-a afla omul de afaceri Ion Iordache, fost primar al oraşului Turceni. Iniţial, în acest dosar penal au fost reţinuţi zece primari, dar în urma cercetărilor, numărul inculpaţilor s-a redus. Acuzaţiile faţă de aceştia constau în faptul că ar fi primit şpăgi sau au dat, cum este cazul reprezentantului firmei Ydail."

Conform portalului, https://www.listafirme.ro/, firma gorjeană Ydail Construct SRL are, în prezent, o cifră de afaceri de 51 559 172 și 224 de angajați. Firma funcționează din 2002 și a ajuns rapid pe culmile profitului.

Suntem curioși ce se va alege de această investiție și mai ales când se va finaliza, căci președintele Consiliului Județean pare să își fi făcut o temă bine-pusă la punct din a semna contracte peste contracte. Toate bune și frumoase, doar că realitatea din teren nu prea bate cu cea din contracte. Parcă ne-am dori să vedem asfaltul și pe drumuri, nu doar pe hârtii.

 

sursa foto: Facebook/Consiliul Judetean Mehedinți, SEAP 

Adauga comentariu