După scandalul Popa’s, apar criterii mai aspre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare. Proiectul vine la inițiativa liberalilor din consiliul local Severin.

Viceprimarul liberal al municipiului propune criterii mult mai dure pentru situațiile în care sunt acordate titlurile de cetățean de onoare al Severinului. Asta: în urma retragerii acestei distincții acordate caricaturistului Ștefan Popa Popa’s.

“Alături de consilieri locali ai Partidului Național Liberal am inițiat un proiect de hotărâre care prevede aprobarea unui Regulament de acordare a titlului de "Cetăţean de Onoare" al municipiului Drobeta Turnu Severin. Este de remarcat faptul că municipiul Drobeta Turnu Severin nu are la acest moment un regulament propriu care să fie fundamentul acordării sau retragerii titlului de cetățean de onoare al comunității noastre. Cu atât mai mult este necesar, cu cât, de-a lungul anilor, au fost acordate titluri de cetățeni de onoare unor persoane fără vreo legătură cu orașul nostru și fără vreun merit deosebit pentru Drobeta Turnu Severin, precum și un caz recent când a fost nevoie de intervenția Consiliului local pentru a retrage titlul de cetățean de onoare pentru declarații jignitoare la adresa severinenilor.”, declară viceprimarul municipiului Daneil Cîrjan.

De altfel, liberalii sunt cei care au propsu retragerea titlului de cetățean de onoare al Severinului lui Ștefan Popa Popa’s, după declarația caricaturistului, în care îi numea pe olteni ciurucuri.

“Regulamentul de acordare a titlului de "Cetăţean de Onoare" al municipiului Drobeta-Turnu Severin stabileşte persoanele cărora li se poate conferi acest titlu, criteriile de acordare, drepturile de care aceste persoane se bucură şi procedura de acordare şi retragere a titlului, cu respectarea unor criterii şi proceduri clare, neechivoce. Titlul de "Cetăţean de Onoare" al municipiului Drobeta-Turnu Severin se poate acorda persoanelor fizice române sau străine pentru merite deosebite în domeniul economic, politic, juridic, social¬cultural, ştiinţific, educaţie, sănătate, sport, dezvoltare urbanistică, relaţii internaţionale, apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, culte, administraţie publică, protecţia mediului, etc., precum şi altor persoane importante, reprezentative pentru municipiul Drobeta-Turnu Severin”, mai spune viceprimarul. 

Lista completă a cetățenilor de onoare ai Severinului conține aproximatix 50 de nume.

 

Adauga comentariu