Deszăpezirea pentru sezonul rece 2019-2020, „împotmolită”, din nou, între licitații și interese!

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului Mehedinți, a avut loc ședința extraordinară a comitetului pentru situații de urgență, unde ni s-a comunicat că trebuie luate măsurile necesare pentru întâmpinarea sezonului rece 2019-2020. Că trebuie, știam și noi, însă, la fel ca în ultimii ani, mai sunt și codați la acest capitol. Sunt instituții, care dau, din nou, din colț în colț, în ceea ce privește atribuirea contractelor de deszăpezire, chiar după prima ninsoare.

„Noi avem aceleși obligații față de cetățenii județului Mehedinți, indiferent de jocurile făcute în țară, Trebuie să le asigurăm confortul necesar pentru iarnă și să găsim soluții pentru a se circula bine.”, ne spune prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

Suntem perfect de acord cu domnia sa. Doar cei de la Consiliul Județean par să meargă puțin pe lângă principiile enumerate de prefectul Drăghiea. La fel ca în ultimi doi ani, CJ Mehedinți ne spune, cu seninătate, că acest demers se află în stare avansată dacă facem referire la finalitatea acestui proces.

„Momentan, la nivelul Consiliului Județean Mehedinți, există o procedură de licitație. Nu este, încă, semnat un contract. Termenul de depunere ste data de 11 noiembrie.”, ne spune reprezentantul Consiliului Județean Meheidnți, prezent la ședință.

În ultimii doi ani, Consiliul Județean ne-a oferit, pe tavă, aceeași castană fierbinte, în sezonul rece: ontractul de deszăpezire a fost atribuit unei firme, la debutul iernii, nu prin licitație deschisă, ci printr-o procedură de negociere, fără un anunț de participare. Deși ne anunță cu surle și trâmbițe că demersurile sunt avansate, nu ne aflăm departe de situația din anii trecuți. Mai la îndemână să fie atribuit un contract prin negociere, cui trebuie! Cât privește situația de la secțiile de Drumuri Naționale, cel mai biune se prezintă, până la această oră, secția Orșova, acolo unde pregătirele pentru iarnă sunt în grafic.

 

sursa foto 1: economica.net/sursa foto 3: antena 3

Adauga comentariu