Demersuri pentru redeschiderea spitalului din Vânju Mare! Consiliul Județean face primii pași în acest sens.

La opt ani de când spitalul din Vânju Mare a fost închis, se pune în discuție redeschiderea acestuia. Primul pas pentru acest demers este asigurarea unei surse de finanțare pentru reabilitarea clădirii în care funcționează, în prezent, ceea ce a rămas din fostul spital: o secție exterioară (care se află în administrarea spitalului județean din Drobeta Turnu-Severin).

„Am luat decizia să începem să facem pași concreți ca, la un moment dat, să ajungem în situația de a redeschide spitalul orășenesc de la Vânju Mare, motiv pentru care, astăzi, am supus votului consilierilor județeni introducerea, pe lista de investiții, a Docmunentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, în sensul de a începe să reabilităm clădirea fostului spital orășenesc. După ce vom întocmi această documentație (care va stabili ce anume trebuie făcut acolo, pentru a asigura circuitele medicale), vom ști cam ce valoare ne trebuie pentru a moderniza clădirea și vom încerca să identificăm sursa de finațare. Dacă vom găsi finanțarea la Compania Națională de Investiții, va fi foarte bine. Dacă nu, vom asigura banii necesari finațării din bugetul propriu al Consiliului Județean, astfel încât, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrările de reabilitare a clădirii fostului spital din Vânju Mare. În paralel cu aceste demersuri, am discutat cu membrii consiliului de adminsitrație ai spitalului județean de urgență și cu cei din conducerea spitalului, să facem niște modificări în ceea ce privește statul de funcții pentru secția externă de la Vânju Mare. Vom suplimenta numărul de posturi pentru medici și le vom scoate la concurs.”, declară președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Goergescu.

Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Județean, în care aleșii județeni și-au dat votul pentru rectificarea bugetului propriu al CJ, a listei de investiții din județ și a listei de investiții din buget propriu.

Spitalul din Vânju Mare, la fel ca cel din Strehaia, de altfel, a fost închis, în 2011, în plină guvernare PD-L, iar de atunci până în prezent, foștii PDL-iștii (vopsiți, între timp, în veritabili liberali) stau pe margine și critică demersurile (ce-i drept: destul de greoaie) ale administrației PSD cu privire la redeschidrea acestor unități sanitare. Dacă PD-L nu ar fi închis aceste spitale, acum nu ar fi nevoiți cei de la PSD să le redeschidă.

Adauga comentariu