Crescătorii de porci din Mehedinți nu pot vinde suine peste granițele județului. Carnea de porc se poate comercializa, din Mehedinți, doar în județele aflate sub așa-numitul cod roșu.

Oficial, pericolul pestei porcine a dispărut odată cu lichidarea focarelor din Mehedinți. Cu toate acestea, rămân restricții serioase în județ, în special în ceea ce înseamnă comercializarea cărnii de porc.

„Rămân toate restricțiile, la nivel național, la fel ca până acum: în târguri, piețe. Precizarea este foarte clară: porcii, unde a fost depistată pesta, au fost crescuți ilegal. Târgurile rămân închise pentru comercializasrea cărnii de porc.”, declară prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea.

„În termenul de 45 de zile de la recoltarea probelor de sânge și venirea buletinelor, se pot mișca animalele, dar numai în localitate, nu și în alte localități. Județul Mehedinți încă nu a scăpat de acel cod roșu: agenții economici erau, oricum, sub restricție: putea comercializa doar înn zonă roșie, în zona roșie, nu și în alte localități.”, declară medicul DSVSA Mehedinți, Daniel Făiniș.

În Mehedinți, la finele verii-începutul toamnei, au fost depistate două focare de pestă porcină. Cel de la Gârla Mare, cel mai mare de altfel, s-a lăsat cu uciderea a zeci de suine.

 

Adauga comentariu