Conducerea Spitalului Județean, reacție în scandalul în care este târâtă unitatea medicală!

Săptămâna trecută, imaginile în care o asistentă a Spitalului județean Drobeta Turnu-Severin era filmată țipând la o pacientă, au făcut încojurul țării. După ce instituția a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt demarerea unei anchete, astăzi, managerul spitalului a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia condamnă atitudinea asistentei.

“Țin să precizez că pacienta nu a fost operată la noi în spital. Noi nu încurajăm atitudinea asistentei. Considerăm că atitudinea ei profesionistă s-a terminat în momentul în care a ridicat vocea la pacient. Ancheta este în desfășurare. Concluziile le vom transmite vineri.”, declară managerul Spitalului Județean de Urgență, medicul Victor Maliborschi.

“Spitalul Județean regretă incidentul respectiv. Consideră că, într-adevăr, în momentul respectiv, asistenta a avut o atitudinea lipsită de profesionalism și ne gândim ca, în viitor, să îmbunătățim abilitățile de comunicare ale personalului medico-sanitar, astfel încât să aibă o reziliență mai mare la stres. Indiferent de ce se spune în mediul online, stresul este o componentă importantă a muncii noastre, iar noi suntem puși, de multe ori, în situații aproape imposibile, în care trebuie să ne păstrăm calmul. Comisia de Etică este cea care va aprecia, în zilele următoare, dacă atitudinea respectivei asistente a fost corectă sau nu.”, declară, la rândul său, purtătorul de cuvânt al unității, medicul Cristian Jianu.

Scandalul de la spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu-Severin a ajuns în atenția opiniei publice, după ce, în mediul online, au fost publicate mai multe filmulețe, în care o asistentă a unității medicale țipa la o pacientă de 16 ani. Tânăra acuza dureri mari. Conform oficialilor spitalului, din punct de vedere medical, asistenta a procedat corect, în sensul că nu mai trebuiau adminsitrate alte doze de calmant. Pacienta a fost externată din spital.

Adauga comentariu