Clanuri de “băieți răi” din Mehedinți, despre care s-a auzit mai puțin în presă! Membrii grupărilor, puși pe pauză doar de deciziile instanțelor!

Percepția generală asupra fărădelegilor, care se comit, este aceea că aproape orice informație de acest fel apare în spațiul public, prin intermediul mass-media. Astăzi, vă prezentăm un top al clanurilor din Mehedinți, mai puțin aduse în atenția publică. Motivele sunt diverse: de la faptul că infracțiunile comise nu sunt mărețe  (însă cu toate acestea se repetă de ani de zile), până la puținele informații deținute despre membrii acestor grupări. Este vorba de infracțiuni de furt, contrabandă de țigări și droguri, dar și trafic de persoane, pe care membrii acestor clanuri le puneau la cale. Au fost, evident, perioade în care membrii grupărilor au fost potoliți (fie siliți de instanțe, fie din proprie inițiativă), însă mereu, afacerea o lua de la capăt. Deciziile instanțelor le-au pus, mereu, o mai mică sau mai mare pauză în activitate.

Începem cu o grupare specializată, la bază, în trafic cu țigări. Este vorba despre Clanul CONDEL, din satul Burila Mică, condus de capul rețelei Păun Condel. În timp, rețeaua s-a specializat și în furturi. Pe numele lui Păun Condel, la o simplă căutare pe site-urile portalurilor instanțelor, apar zeci de dosare. Doar în Mehedinți, sunt înregistrate 10 dosare pe numele său. În timp, Păun a primit arest la domiciliu, control judiciar și a fost chiar și în detenție.

Alt grup, aceeși specializare inițială: contrabandă cu țigări! Este vorba despre Clanul Saizu, din Breznița Ocol, care, la fel ca gruparea precedentă, a dat tunuri după tunuri și în alte domenii. Îmbogățirea rapidă și prin miljloace neortodoxe a făcut cu ochiul și clanului Siazu. De la plan la acțiune nu a fost drum lung. Așa se face că DUDAŞU SAIZU PETRIŞOR, capul rețelei, este, la rândul lui, un cunoscător al instanțeor de judecată. Pe portalul intanțelor, regăsim 24 de dosare în care DUDAŞU SAIZU PETRIŞOR a fost judecat, atât pe raza Mehedințiului, cât și în alte județe. Pe rolul instanței din Petroșani, spre exemplu, îl regăsim pe Saizu, alături de alte șase persoane, acolo unde a fost judecat pentru că ar fi păgubit două firme.  În 2016, îl regăsim pe Saizu în altă postură: cea de parte vătămată într-un scandal de stradă, conform unei decizii a Judecătoriei Drobeta Turnu-Severin. În 28 octombrie 2018, îl regăsim pe același Saizu într-un dosar de furtul calificat și infractiuni de tainuire, la PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA PETROŞANI. 

Activitate bogată, așadar pentru acest clan. Să trecem mai departe! Clanul Gore din aceeași celebră comună Breznița Ocol, cunoscută pentru celebrele bătăi și scandaluri de aici. Clanul era specializat în trafic de droguri și țigări. Membrii grupării dețineau, acum câțiva ani, puterea în comună și făceau legea în zonă. În timp, au reușit să îiși extindă afacerea până la traficul de persoane.

Aceeași specializare, care din câte se observă, scoate bani buni, o aveau și membrii clanului Bantă din Burila Mică. Gruparea era cunoscută la nivelul comunității rrome, pentru că membrii acesteia erau de etnie.

Așadar exemple clare că fărădelegile se produc la orice pas și în orice împrejurare, pentru că, deși membrii acestor clanuri au fost judecați și chiar arestați, pe rând, afacerea nu a pierit. Din contră: a fost ținută departe de ochii curioșilor!

Adauga comentariu