Cartierul Tinerilor, pași spre modernizare!

Se lucrează de zor în Cartierul Tinerilor. După ce aici, a ajuns rețeaua de gaze naturale, acum sunt asfaltate străzile din zonă.

“În cadrul proiectului, avem, în total, 5 830 metri liniari de străzi, iar acum lucrăm în Cartierul Tinerilor. Aici avem cinci străzi la nivel de binder. Pe strada Gorunului, suntem la nivel de amplasare de trotuare, borduri, iar pe Iasomiei, suntem la nivel de decopertare. Carosabilul are 7 metri lățime, iar un trotuar are 1 metru jumătate lățime (stânga, dreapta). Avem și canalizare cu preluarea apelor.”, spune Jack Francisc, șeful de șantier.

În acest moment, se asflatează strada Marinei, iar lucrarea face parte dintr-un proiect mai amplu.

“Ne apropiem cu pași repezi spre finalizarea asfaltării acestei zone. Vorim de Cartierul Tinerilor, în zona ANL. Avem, în momentul acesta, 11 străzi în lucru: 5 deja sunt la stadiul de a începe asfaltarea. Până la sfârșitul lunii, aceste cinci străzi vor fi asfaltate. Mai urmează șase străzi, la care se lucrează Acelea vor fi gata până la sfârșitul lui noiembrie. Sper să ne ajute și vremea. Va fi un cartier extraordinar, spun eu: cu toate ulititățile introduse, civilizat, modern. Vorbim de un proiect mai amplu, în valoare de 11 milioane 500 lei: cele 11 străzi din Cartierul Tinerilor și alte 7 în zona Walter Mărăcineanu. De acea zonă ne vom ocupa în primăvară, pentru că vrem să ducem și acolo rețeaua de gaze, iar apoi să putem asfalta.”, declară primarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Adauga comentariu