Cai verzi pe pereți cu USR-iștii mehedințeni! Elanul dobândit la europarlamentare amplifică tupeul și aerele de superioritate!

Alegerile europarlamentare din 2019 au reprezentat momentul care le-a dat aripi USR-iștilor din întreaga țară. Și încă ce aripi! Probabil de vultur! Visează că dețin puterea, că fac jocurile politice, că dictează tonul în comunitate. Sunt tare nemulțumiți de actuala guvernare și de ceea ce se întâmplă în societate și vor reformă totală. Până aici, nimic dubios în visurile și, în același timp, visele USR-iștilor (inclusiv ale celor din Mehedinți). Spunem “visele”, pentru că membrii formațiunii, ce visează noaptea, vin și spun ziua. Spun! Nimic mai mult! De la cuvinte, la fapte e drum lung. Da, o să vină cu placa aia cum că ei nu se află la guvernare și, din postura, pe care o au, nu pot face altceva în afară de a sesiza problemele comunității. Ba pot! În loc să dea doar din gură, ar trebui să se gândească la soluții concrete pentru problemele pe care le tot semnalează, că de dat din gură putem da și noi! Doar că, spre deosebire de ei, noi nu ne declarăm politicieni și nici nu susținem că vom schimba lumea! USR-iștii, în schimb, da!

La scrutinul din 26 mai, Alianţa 2020 USR – Plus a obținut, în Mehedinți, un scor de 8,62% (9.773 voturi), plasându-se pe locul patru pe județ, după PSD, PNL și Pro România. Un rezultat care îi face să spere la mai mult! Dreptul lor! Însă, o analiză mai atentă arată cu nu prea au cu ce și mai ales: nu au cu cine! Un partid apărut din neant, despre ai cărui membri nu se cunosc prea multe, dar care vin să ne dea nouă, tuturor, lecții de corectitudine și mai ales: moralitate. Declarat, cu convingere, adevărat luptător pentru dreptate și transparență, USR ne oferă pe tavă politicieni despre care nu știm mai nimic, a căror experiență și acitivitate nu este la vedere.

USR Mehedinți este condus de Claudiu Chiriac, în vârstă de 43 de ani, absolvent al cursurilor facultății de drept din cadrul Universității Hyperion și al facultății de Economie și Administrarea Afacerilor la Universitatea din Craiova. Chiriac este un tip care, până la preluarea funcției de președinte al acestei formațiuni, nu a mai făcut politică. Am putea spune, la o primă  privire, jos pălăria pentru acest lucru, dar analizând situația, am înțelege de ce nu a făcut politică!

Chiriac vine din mediul privat, iar funcția politică l-a făcut să vadă, în jurul său, numai ilegalități și nereguli în administrație. Toate bune și frumoase, doar că, luat la bani mărunți, președintele USR-ist nu e în stare să ne spună decât că ce face coaliția de guvernare nu e în regulă, ce se întâmplă în adminsitrația locală și în cea județeană, iar nu e de bine. Dar atunci când este întrebat despre soluțiile pentru toate aceste nereguli, ni se aruncă, în față, din nou, placa cum că neregulie trebuie să dispară. Un lider politic, așa cum ne-a obișnuit regula, ar trebui să fie capabil să aibă un mesaj clar și concis. Păi ce să ne facem cu domnul Chiriac, care nu e în stare să ne vorbească, liber, două minute? În ceea ce privește activitatea pe rețelele de socializare, și aici domnul Chiriac ne arată că este un USR-ist convins și un susținător aprig al lui Dan Barna. Păi cum altfel?!

Claudiu Chiriac a reușit să capteze atenția opiniei publice cu câteva zile înaintea scrutinului electoral din 26 mai, atunci când anunța, tot pe pagina de socializare, că a fost snopit în bătaie, acuzând de această faptă un lider social-democrat. A anunțat cu surle și trâmbițe că depune plângere, că face, că drege. Într-un final, s-a mulțumit cu atenția presei.

 

Momentul bătăii a trecut, iar de atunci și până acum, nimeni nu a mai auzit nimic de USR-istul Claudiu Chiriac, deși este președinte de partid!  Și încă ce partid! Unul care își dorește să schimbe lumea! Oare cum o arăta o lume schimbată după viziunea lui Chiriac (adică inexistentă)? Parcă nu am vrea să știm răspunsul. Acum, partidul condus de liderul mehedințean se află în stare aproape vegetativă, dar calm! Se va trezi din amorțeală cu puțin timp înainte de următoarele alegeri, când va începe, din nou, să agite spiritele și să ne spună, din nou, că aia nu e bună, cealaltă e alterată și așa mai departe!

Trecem, acum, de la actualul președinte al USR Mehedinți, prea puțin vizibil în spațiul public, la fostul lider USR-ist, Vasile Deac, cel care a fost îndepărtat de la conducerea filialei cu ușurință. Probabil viziunea lui Deac i-a pus în gardă pe mai neștiutorii lui colegi de partid. Așa că. deși un om de valoare și un adevărat promoter atât al formațiunii politice, cât și al valorilor, care contează cu adevărat, Vasi Deac a rămas simplu membru al USR Mehedinți. Cea mai bună variantă pentru Deac! Este net superior valorilor și ideilor promovate, actualmente, de USR, sub conducerea lui Chiriac, dacă putem spune valori!

În timp ce Chiriac visează la cai verzi pe pereți, pentru alegerile ce bat la ușă, munca de partid e aruncată în spatele tânărului Lucian Apostol, ceva mai ancorat în realitățile orașului și ale județului. Apostol e mai activ în sânul partidului, este cel care cunoaște cel mai bine, dintre USR-iștii noștri, probemele comunității. Este prezent la ședințele consiliului local, inspectează orașul și semnalează, administrației publice, problemele întâlnite.

Însă, marea problemă a USR-iștilor este aceea că s-au îmbătat cu apă rece, după ambițiosul scor de la europarlamentare. Ce pierd din vedere membrii formațiunii este faptul că, la europarlamentare, mehedințenii au votat oameni din afara județului și care vor sta departe de Mehedinți. Localele, la care speră ei să dea lovitura, sunt diferite. Aici, mehedințenii sunt obișnuiți să voteze omul, nu neapărat partidul! Suntem de-a dreptul curioși dacă domnul Chiriac va identifica o variantă viabilă pentru primăria municipiului. Însă, așa cum se preconizează de acum, cel mai probabil, USR Mehedinți va merge, în 2020, pe o aliață. Nici oamenii din partid și nici ideile de salvare a lumii nu prea conving! Așa că 2020 se arată a fi cel puțin interesant!

Poate că noi, mehedințenii, am vrea și altă opțiune politică, poate vrem să schimbăm mersul lucrurilor, dar cu cine? Cu USR, nu prea credem! Cu mâinile goale în luptă, dar plini de elan și cu idei de reformă imaginară, cu tupeu cât cuprinde și cu aere de superioriate: cam așa arată USR-ul, care salvează Mehedințiul! În fond: atâta zarvă pentru nimic!

 

sursa foto: Facebook

Adauga comentariu